Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Grieķija atkal nespēs veikt maksājumu SVF

© F64

Grieķijas iekšlietu ministrs Niks Vutsis intervijā televīzijā izteicies, ka Atēnas nespēs veikt kārtējo parāda maksājumu Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

"Iemaksa SVF jūnijā ir 1,6 miljardi eiro. Šī nauda netiks iemaksāta. Nav ko iemaksāt. Tas ir zināms fakts," intervijā telekanālam "Mega TV" paziņoja Vutsis.

Vienlaikus ministrs sacīja, ka starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem notiek sarunas, radot piesardzīgu optimismu, ka tiks panākta vienošanās.

Jau vēstīts, ka Grieķijas radikāli kreisā valdība un starptautiskie aizdevēji jau vairākus mēnešus ir iestrēguši sarunās par reformām, kas jāveic Grieķijai, lai tiktu izmaksāti pēdējie 7,2 miljardi eiro palīdzības finansējuma Atēnām, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Vienošanās novilcināšana rada bažas, ka Atēnām sāk izsīkt naudas līdzekļi un ka tās drīzumā vairs nespēs apkalpot savus parādus. Tas varētu novest pie Grieķijas stihiskas iziešanas no eirozonas.

Grieķijas valdošās partijas SYRIZA pārstāvis Niks Filis jau pagājušajā nedēļā sacīja, valdība 5.jūnijā nespēs veikt kārtējo parāda maksājumu SVF, jo valdības prioritāte ir izmaksāt algas un pensijas.

Ari finanšu ministrs Janis Varufakis intervijā laikrakstam "New York Times" pauda līdzīgu viedokli.