Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_downwardPasaulē

Bijušais uzņēmuma "Boeing” ražošanas izpilddirektors nesen izteicies, ka viņš pats "absolūti nelidos" ar "Max" lidmašīnu, jo uzņēmumam būs jāatpelna cilvēku uzticība pēc pagājušomēnes notikušās avārijas "Alaska Airlines” lidojumā.
11.feb Portāls nra.lv
Lietuvas pirmā vēja parka Baltijas jūrā attīstītājs - Lietuvas valsts enerģētikas grupas "Ignitis grupe" uzņēmums "Ignitis Renewables" kopā ar stratēģisko partneri "Ocean Winds" - saņēmis regulatora atļauju sākt vēja parka izbūvi.
9.feb Ziņu aģentūra LETA
Pirmstiesas izmeklēšana saistībā ar aizdomām, ka Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušais infrastruktūras fonda partneris Šarūns Stepukonis no fonda līdzekļiem piesavinājies vairāk nekā 30 miljonu eiro un zaudējis naudu azartspēlēs, ir ļoti plaša.
9.feb Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas eksporta apmērs pērn salīdzinājumā ar 2022.gadu sarucis par 11%, bet importa apmērs krities par 14,7%, liecina Valsts datu aģentūras publiskotie atkārtotā novērtējuma dati.
9.feb Ziņu aģentūra LETA
Saskaņā ar trešdien publicēto „Chainalysis” ziņojumu, pērn strauji pieauga izspiedējvīrusa programmatūru maksājumi, sasniedzot rekordaugstu summu 1,1 miljarda dolāru apmērā.
9.feb Portāls nra.lv
Gada inflācija Igaunijā janvārī palielinājusies līdz 4,7%, salīdzinot ar 4% iepriekšējā mēnesī, liecina Statistikas departamenta trešdien publiskotie dati.
7.feb Ziņu aģentūra LETA
Vācijas sadzīves tehnikas ražotājs "Miele" otrdien paziņoja, ka plāno likvidēt līdz 2700 darbavietām, ņemot vērā pieprasījuma kritumu un izmaksu pieaugumu.
7.feb Ziņu aģentūra LETA
Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" otrdien paziņoja, ka trešdien saistībā ar virszemes apkalpošanas darbinieku streiku tiks atcelti līdz pat 90% ieplānoto reisu. Arodbiedrība "Verdi" pirmdien pavēstīja, ka streikā piedalīsies aptuveni 25 000 darbinieku, un tas ilgs apmēram 27 stundas, sākot no plkst.4 (plkst.5 pēc Latvijas laika).
6.feb Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Prokuratūra (EPPO) ir lūgusi Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušā infrastruktūras fonda partnera Šarūna Stepukoņa arestu saistībā ar aizdomām par 27 miljonu eiro piesavināšanos, piektdien paziņoja institūcija.
2.feb Ziņu aģentūra LETA
ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" fiskālā gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 33,9 miljardu dolāru peļņu, un tas ir par 13% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.
2.feb Ziņu aģentūra LETA
Sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta" pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 14 miljardu dolāru peļņu, tai trīskāršojoties salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.
2.feb Ziņu aģentūra LETA
Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pirms nepilniem diviem gadiem medikamentu un medicīnas preču tirdzniecība ar Krieviju caur Igauniju palielinājusies 600 reižu, liecina laikraksta "Eesti Ekspress" pētījums.
1.feb Ziņu aģentūra LETA
Ražošanas sektora veselību raksturojošais indekss "Purchasing Managers' Index" (PMI) eirozonā janvārī palielinājies līdz 46,6 punktiem salīdzinājumā ar 44,4 punktiem decembrī, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis pēdējos desmit mēnešos, liecina tirgus izpētes uzņēmuma "S&P Global" un "Hamburg Commercial Bank" jaunākie dati.
1.feb Ziņu aģentūra LETA
Baltijas ekonomikas šogad piedzīvos pakāpenisku atveseļošanos, ko veicinās mājsaimniecību patēriņš un valdības investīcijas, teikts "SEB bankas" jaunākajā ekonomikas apskatā "Nordic Outlook".
29.jan Ziņu aģentūra LETA
Sociālā platforma „TikTok” šonedēļ atlaidusi desmitiem darbinieku Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), sekojot tehnoloģiju nozares tendencēm 2024. gadā.
28.jan tautaruna.lv
Garāki kuģu maršruti, piegāžu aizkavēšanās un izmaksu pieaugumi pasaules un it īpaši Eiropas ekonomikai ir radījuši visai ievērojamus sarežģījumus un ietekmēs ekonomisko izaugsmi. Labā ziņa ir tā, ka pašreizējie notikumi Sarkanās jūras akvatorijā paši par sevi vien nav spējīgi izraisīt globālu ekonomisko krīzi.
27.jan Mārtiņš Apinis
Francijas lauksaimnieku arodbiedrība, kas bloķēja galvenos ceļus ap Parīzi, piektdien panākusi piekāpšanos no valdības.
26.jan Ziņu aģentūra LETA
Palielinot spiedienu uz Francijas valdību, valsts lielākā lauksaimnieku arodbiedrība FNSEA piektdien draudējusi bloķēt galvenos ceļus ap Parīzi.
26.jan Ziņu aģentūra LETA
Neskatoties uz plašajiem satiksmes traucējumiem, ko izraisījis pasažieru vilcienu vadītāju sešu dienu streiks, arodbiedrības vadītājs Klauss Veselskis uzskata, ka sabiedrība atbalsta streikotājus.
25.jan Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās banka (ECB) ceturtdien trešo sanāksmi pēc kārtas nolēma procentlikmes saglabāt nemainīgas.
25.jan Ziņu aģentūra LETA
"Pasažieru vilciens" norādīja, ka vietnē "X"(iepriekš Twitter") tā paziņojumus par vilcienu kavēšanos vairs neliek.
24.jan Portāls nra.lv
Francijas datu aizsardzības aģentūra CNIL otrdien paziņoja, ka ASV interneta tirdzniecības milža "Amazon" Francijas noliktavu struktūrvienībai "Amazon France Logistique" piemērojusi 32 miljonu eiro naudassodu par "pārlieku agresīvu" darbinieku novērošanas sistēmu.
23.jan Ziņu aģentūra LETA