Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardLatvijā

Nav jau jautājums, vai tev zvanīs, jautājums ir tikai - kad tas notiks? Tā par krāpnieku aktivitātēm saka neirolingvistiskās programmēšanas treneris Edgars Untāls. Arī viņš pagājušajā nedēļā saņēmis krāpnieku zvanu, vēsta “360TV ZIŅneši”.
14.mar Portāls nra.lv
Banka "Citadele" samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 2,3% līdz 2%, vēsta bankas pārstāvji.
14.mar Ziņu aģentūra LETA
Latvijas banku sektors pērn strādāja ar peļņu 622,215 miljonu eiro apmērā, kas ir teju divas reizes vairāk nekā banku peļņa 2022.gadā, liecina Latvijas Bankas publiskotie dati.
14.mar Ziņu aģentūra LETA
Valsts policija saistībā ar iespējamu seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā ir uzsākusi kriminālprocesu un aicina atsaukties cietušos un lieciniekus.
14.mar Portāls nra.lv
Mangāna rūdas skandāls ir kārtējais “ordenis” pie valdības necilā uzvalciņa atlokiem. Kaut arī – kā apgalvo valsts akciju sabiedrības (VAS) “Latvijas dzelzceļš” runasvīri – mangāna rūda nav iekļauta nevienā starptautisko sankciju sarakstā, šim jautājumam ir arī amorālā puse: mangāna rūdu Krievija izmanto ieroču ražošanā. Savukārt Latvija nodrošina Krievijai tranzītpakalpojumus. Par to, kāpēc tas tā notiek, uzdevu jautājumus vairākām institūcijām.
14.mar Elita Veidemane
Finanšu veselība Latvijā, lai arī gada laikā ir uzlabojusies, kopumā vērtējama kā samērā vāja, turklāt atrodas vissliktākajā pozīcijā, salīdzinot situāciju ar abām pārējām Baltijas valstīm un Zviedriju, aģentūru LETA informēja "Swedbank" pārstāvji, atsaucoties uz "Swedbank" Finanšu institūta veikto pētījumu.
13.mar Ziņu aģentūra LETA
Krievijas dārzeņi Latvijā mēdz nonākt caur Poliju, aģentūrai LETA pauda Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) ģenerāldirektors Rolands Feldmanis.
13.mar Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padome drīz sāks mazināt procentu likmes, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas prezidents un ECB Padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.
13.mar Ziņu aģentūra LETA
Farmaceitiskās organizācijas arī pēc iepazīšanās ar Veselības ministrijas (VM) iecerēm medikamentu cenu reformēšanai aicina ministriju zāļu uzcenojumu izmaiņas veikt vienlaicīgi ar to pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinājumu.
12.mar Ziņu aģentūra LETA
Elektroenerģijas izmaksu samazināšanai jāizskata arī atomelektrostacijas (AES) būvniecības iespēja, uzskata Zaļo un zemnieku savienībā.
12.mar Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien apstiprināja kārtību, kādā valsts naftas drošības rezerves tiek pārdotas enerģētiskās krīzes laikā.
12.mar Ziņu aģentūra LETA
Ekonomikas ministrija (EM) plāno piešķirt dotāciju 400 000 eiro apmērā jaunuzņēmumu ekosistēmas organizācijām, teikts EM izstrādātajā informatīvajā ziņojumā, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.
12.mar Ziņu aģentūra LETA
Janvārī pamanītais rūpniecības produkcijas apjoma samazinājums par 5% pret pagājušā gada janvāri izskaidrojams ar būvniecības samazināšanos tajos Eiropas apvidos, kurus Latvija apgādā ar koksni un cementu.
12.mar Arnis Kluinis
"Food Union" šogad 15.martā pieprasījuma izmaiņu dēļ slēgs internetveikalu "Pienaveikals.lv", aģentūru LETA informēja "Food Union" E-komercijas pārdošanas daļas vadītāja Juliāna Juškeviča.
12.mar Ziņu aģentūra LETA
Šā gada martā inflāciju nedaudz palielinās akcīzes nodokļu likmes pieaugums alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem, tabakas aizstājējproduktiem un elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm, tomēr vidējā inflācija martā un turpmākajos mēnešos saglabāsies zem 1%, vēsta Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
11.mar Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Telefonkrāpnieki arvien izdomā jaunas shēmas, piemēram, zvanot bankas vārdā un apgalvojot, ka persona kļuvusi par krāpniecības upuri, un nosūtot viltotus bankas dokumentus, informēja "Luminor Bank" pārstāvji.
10.mar Portāls nra.lv
Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas degvielas cenu tendences - Viļņā tās palielinājās, Rīgā cena kāpa vienīgi 95.markas benzīnam, toties Tallinā degvielas cenas samazinājās.
9.mar Ziņu aģentūra LETA
“Swedbank” mediju attiecību vadītājs Jānis Krops intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” atzina, ka sagaidāms, ka krāpnieki aktivizēsies aprīlī, kad hipotekāro kredītu ņēmējiem kompensēs procentu maksājumus 30% apmērā.
9.mar Portāls nra.lv
“Igauņiem 2030. gadā ir jāslēdz ārā viņu degslānekļu jaudas, līdz ar to viņiem šīs jaudas ir jāaizvieto, un vienīgais potenciālais variants ir atoms. Nav nekāds noslēpums, Igaunijas ministri piedāvā atomelektrostaciju būvēt kopīgi, pagaidām izvērtējam piedāvājumu,” atklāj klimata un enerģētikas ministrs (ZZS) Kaspars Melnis, viesojoties TV24 raidījumā “Naudas cena”. 
8.mar Portāls nra.lv
Valsts bankas veidošanai šobrīd nav visiem saprotamu un datos balstītu iemeslu jeb tirgus nepilnību, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.
8.mar Ziņu aģentūra LETA
Patēriņa cenas šogad februārī salīdzinājumā ar janvāri Latvijā pieauga par 0,1%, bet gada laikā - šogad februārī salīdzinājumā ar 2023.gada februāri - palielinājās par 0,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
8.mar Portāls nra.lv
Sagaidāms, ka 2024. gadā apstrādes rūpniecība atgriezīsies pie pozitīviem izaugsmes tempiem, ko galvenokārt noteiks eksporta iespēju uzlabošanās, aģentūrai LETA prognozēja Ekonomikas ministrijas (EM) Analītikas dienesta analītiķis Edmunds Gergelevičs.
7.mar Ziņu aģentūra LETA