Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_downwardLatvijā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā šodien vērtēja iedzīvotāju iniciatīvu atcelt iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) pensijām.
Vakar, 21:00 Portāls nra.lv, LETA
Pamatojoties uz Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupas sanāksmēs izteiktajiem viedokļiem un priekšlikumiem, ir izstrādāts darbaspēka izmaksu esošās situācijas novērtējums un 15 potenciālie darbaspēka darbaspēka nodokļu iespējamo izmaiņu scenāriji, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
Vakar, 17:43 Ziņu aģentūra LETA
Zemais investīciju klimata vērtējums ir nopietns signāls, trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Vakar, 16:21 Ziņu aģentūra LETA
Investīciju klimats Latvijā ārvalstu investoru vērtējumā 2023.gadā bija līdz šim zemākajā līmenī, veidojot 1,9 punktus no pieciem, secināts Rīgas Ekonomikas augstskolas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) veiktajā pētījumā "Ārvalstu investīciju vides indekss 2023".
Vakar, 10:51 Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Baiba Šmite-Roķe vietnē "X" izplata priecīgu vēsti hipotekāro kredītu ņēmējiem.
16.apr Portāls nra.lv
Manipulācijas ar odometru jeb tā dēvētā odometru tīšana esot miljardos eiro mērāms rūpals visā Eiropā. Kā atzīst speciālisti, tā ir īsta sērga ne tikai Latvijā. Auto ar notīto nobraukumu iespējams iegādāties pat no dīlera Vācijā.
16.apr Portāls nra.lv
Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura rezultātā kredītiestādes klientam ir iespējams izņemt skaidro naudu no maksājumu konta kredītiestādē.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Rīgas pašvaldība plāno izveidot Energoefektivitātes fondu, ar kura palīdzību varētu sniegt atbalstu iedzīvotājiem ēku atjaunošanai, to paredz šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā atbalstītās pašvaldības mājokļu politikas pamatnostādnes.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim gadam, liecina otrdien publiskotais SVF jaunākais pārskats par pasaules ekonomikas perspektīvām ("World Economic Outlook").
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Turpinoties Krievijas militārajai agresijai Ukrainā, 76% iedzīvotāju atzīst, ka karš Ukrainā negatīvi ir ietekmējis viņu emocionālo stāvokli, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktās aptaujas dati.
16.apr Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" otrdien iesniedzis pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs-Rīgas lidosta komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt "Lux Express Latvia" uz to maršruta atļauju, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien noraidīja priekšlikumu no 18 gadu vecuma atļaut iegādāties un lietot alkoholu bāros un kafejnīcās.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veiks pārbaudes "Kombuča dzīvības dzēriens" ražošanas uzņēmumā SIA "LKOM", aģentūrai LETA pauda PVD Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vecākā eksperte Ilze Lejasbuda.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Filmu nozare var būt mierīga, jo atbalsta programma turpināsies tāda pati kā līdz šim, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pauda ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), kura pārraudzībā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kas uzrauga īpašu atbalsta programmu ārvalstu kino ražotājiem, kas izvēlas filmas un seriālus uzņemt Latvijā.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis potenciālā Andrejsalas investora Mohameda Ali Alabbara līdzšinējās darbības izvērtējumu un nav konstatējis personas radītus riskus Latvijas nacionālajai drošībai, aģentūrai LETA apstiprināja dienestā.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Nesen noslēdzās konkurss, kurā jau vairākus gadus pēc kārtas tiek noskaidroti labākie Latvijas interneta veikali. Konkursam bija pieteikušies vairāk nekā tūkstotis pretendentu. Interneta veikalu skaits Latvijā pieaug, un pieaug arī pircēju sūdzību skaits. “360TV ZIŅneši” pētīja, kādas ir interneta veikalu attīstības tendences Latvijā.
15.apr Portāls nra.lv
“Ir jauna realitāte,” ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" paziņoja finanšu ministrs Arvils Ašeradens, komentējot gaidāmos nodokļu ieņēmumus, kuri varētu būt mazāki, nekā plānots.
14.apr Bens Latkovskis
Ārējais pieprasījums patlaban saglabājas vājš, tāpēc apstrādes rūpniecībā spēju uzlabojumu tuvākajā laikā nav pamata gaidīt, teikts Latvijas Bankas jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.
13.apr Ziņu aģentūra LETA
Krievijas agresīvā uzvedība izmainījusi nekustamo īpašumu tirgu Latvijā un Lietuvā. Baidoties no Krievijas iespējamā iebrukuma arī Baltijā, latvieši un lietuvieši pērk īpašumus Kanāriju salās, sevišķi Tenerifē, vēsta “360TV ZIŅneši”.
13.apr Portāls nra.lv
Sadarbība ar ārvalstu investoriem ir Latvijas ekonomiskās attīstības un drošības jautājums, tā šodien tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdi sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)
12.apr Ziņu aģentūra LETA
Kartupeļu audzētāju smagākā problēma patlaban ir drātstārpi, kuru apkarošanai efektīvu līdzekļu nav, aģentūrai LETA pauda Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Agita Kraukle.
12.apr Ziņu aģentūra LETA