Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Samsung" pārspēj "Apple"

Samsung Electronics pārspējis savu sāncensi Apple, tā kā Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums un pašreizējais viedtālruņu tirgus līderis periodā no šī gada jūlija līdz septembrim palielinājis savu preču sūtījumu apjomu par 44%.

Pozitīvās prognozes arī nākamajam, pēdējam gada ceturksnim norāda uz Samsung ietekmes pieaugumu un var kalpot kā brīdinājums tā konkurentiem, raksta Reuters.

Samsung pārdošanas apjoms sasniedzis 27,8 miljonus ierīču, kas četras reizes pārsniedz pērnā gada rezultātus. Tikmēr Apple produkcijas apjoms trešajā ceturksnī sarucis par 16% līdz 17,1 miljoniem ierīču. Kā rezultātā šobrīd Samsung no viedtālruņu tirgus iegūst 23,8%, kas ir par 9 procentpunktiem vairāk nekā Apple.

Jāatzīmē, ka Samsung viedtālruņu tirgum nopietni pievienojies pagājušajā gadā, taču pateicoties stabilai ražošanas sistēmai produkcijas pārdošanas apjomi sasnieguši rekordaugstus apmērus. Apple ar savu pirmo viedtālruni iPhone pasauli iepazīstinājis 2007. gadā.

«Tālruņu nozarē Samsung, izņemot iPhone 4S, nav reālu konkurentu, kas varētu satricināt uzņēmuma pozīciju. Apple un Samsung arī ceturtajā ceturksnī turpinās dominēt viedtālruņu tirgū,» norādījis Samsung akcionāra Midas Asset Management fondu menedžeris Kims Hjuns Jongs (Kim Hyun-joong).