Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Pabrikam šķiet, ka latvieši paliks bez zemenēm, ja tās nelasīs iebraucēji

© F64

Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks izkritizējis Latvijas lauksaimnieku nevēlēšanos algot viesstrādniekus, tādejādi sadusmojot Saeimas deputātu Jāni Dombravu.

Pabriks sociālajā tīklā Twitter ironizējis par lauksaimnieku nevēlēšanos sezonas darbos algot viesstrādniekus, par spīti tam, ka vietējais darbaspēks esot nepietiekošs.

''Es gribu redzēt kā latvieši pirks Latvijas zemenes bez sezonas strādniekiem,'' iečivinājis Pabriks.

''Cik tās maksās, ja vispār kādu atradīsim kas tās lasa,'' spriež EP deputāts.

Asākie viesstrādnieku piesaistīšanas oponenti ir ''nacionāļi'', tādēļ nav brīnums, ka Pabrika domas saniknojušas Dombravu.

''Dzīvo arī turpmāk imigrantu pilnajā Briselē, bet nemēģini bojāt Latviju vēl vairāk. Pietiek ar visu slikto, ko Latvijai sadarīji Kalvīša valdības laikā,'' atbildējis Dombrava.

''Dzīvo arī turpmāk imigrantu pilnajā Briselē, bet nemēģini bojāt Latviju vēl vairāk.''

Atgādināsim, ka šobrīd lauksaimniecībās sezonālie strādnieki ir atrasti vien 36% no nepieciešamā daudzuma. Tas saistāms ne tikai ar to, ka valstī mazinās iedzīvotāju skaits, bet arī jauniešu un bezdarbnieku neinteresētību šāda veida rūpalos.

Eksperti uzskata, ka nevēlēšanās piesaistīt viesstrādniekus var atstāt negatīvu iespaidu uz visas valsts ekonomiku jau tuvākajā laikā.