Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Saeimas deputāti martā algās saņēmuši 213 959 eiro; vislielākais atalgojums - Kūtrim

© F64

Saeimas deputātiem atalgojumā par martu izmaksāti 213 959 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem. Līdz ar to augstāks atalgojums ir Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem.

Kā liecina informācija parlamenta mājaslapā, martā lielāku atalgojumu saņēma Gunārs Kūtris (NSL) - 3270 eiro, Inese Lībiņa-Egnere (V) - 3195 eiro, Ainars Latkovskis (V) - 3064, kā arī Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) - 3064 eiro.

Savukārt viens no zemākajiem atalgojumiem bija Ingmāram Līdakam (ZZS) - 566 eiro. Viņš kļuvis par Rīgas Zooloģiskā dārza vadītāju un nolika deputāta mandātu. Viņa vietā 8.martā Saeimā sāka strādāt deputāte Inese Aizstrauta (ZZS).

Kā ziņots, deputātiem atalgojums 2018.gadā pieauga par 131 eiro. Saeimas deputātu algas ik gadu mainās, balstoties uz vidējās algas izmaiņām. Mainoties valstī strādājošo vidējai darba samaksai, ik gadu tiek pārskatīts valsts amatpersonu atalgojums.