Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Atklājies, kas tieši liedza Belēvičam kļūt par ''Olainfarm'' jauno vadītāju

© F64

Portāls Pietiek.com publicējuši dokumentu, kurā atklājusies kā tieši bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs tomēr nekļuva par ''Olainfarm'' jauno vadītāju.

Pagājušā gada novembrī nu jau mirušais uzņēmuma īpašnieks Valērijs Maligins, pēc neoficiālas informācijas, no darba nolēma atbrīvot vadītāju Salvi Lapiņu. Tomēr dienu pēc Maligina nāves Lapiņš savu atlūgumu atsauca.

Šomēnes Lapiņam jau atkal bija ieplānots uzteikt darbu - šoreiz to plānoja Maligina meita Irina - un amatu piešķirt Belēvičam.

Kā liecina dokumenti, šai iecerei punktu pielicis pats Lapiņš, kurš nieka 13 minūtes pirms liktenīgās sēdes Ivaram Godmanim atsūtījis ultimātu - mazo akcionāru, jeb 15%, vēstuli, kurā tiek pieprasīts izmaiņas valdē neveikt. Tas skaidrots ar to, ka Belēviča saistība ar Juri Savicki, kopā Uzbekistāna dibinot jaunu farmācijas uzņēmumu, varot radīt ''interešu konfliktu''. Vēstules ignorēšanas gadījumā, akcionāri draudēja vērsties tiesā.

Lapiņš gan noliedz, ka būtu to visu ''diriģējis'', sevi dēvējot vien par kontaktpersonu starp mazajiem akcionāriem un uzņēmuma vadību. Godmanis to visu komentēt atteicies.