Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

NVA aicina sniegt informāciju, kā palīdzēt "ABLV Bank" darbiniekiem

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) uzrunājusi AS "ABLV Bank" , aicinot tās vadības pārstāvjus maksimāli īsākā laikā tikties, lai detalizētāk apspriestu atlaižamajiem darbiniekiem nepieciešamo palīdzību, skaidroja NVA direktore Evita Simsone.

Simsone uzsvēra, ka NVA ir gatava dažādos veidos sniegt atbalstu "ABLV Bank" darbiniekiem, kuri var zaudēt darbu.

Pēc viņas paustā, patlaban NVA datu bāzē tiek atlasītas ar finanšu un banku sektoru saistītās vakances, lai operatīvi varētu piedāvāt "ABLV Bank" darbiniekiem darba zaudēšanas gadījumā. "Brīvo darba vietu meklējumos aicinām izmantot arī NVA CV un Vakanču portāla iespējas," piebilda NVA direktore.

Tāpat NVA bezdarba riskam pakļautos darbiniekus informēs par to, kādus pakalpojumus piedāvā aģentūra, kur un kā var pieteikties bezdarbnieka statusam un pabalsta saņemšana. "Esam gatavi izstrādāt arī īpašu pakalpojumu piedāvājumu," norāda Simsone.

Pagaidām NVA nav saņēmusi pieteikumu no "ABLV Bank" par kolektīvās atlaišanas veikšanu.

Jau ziņots, ka nākamās nedēļas laikā 30% jeb aptuveni 300 "ABLV Bank" darbinieku zaudēs darbu, otrdien žurnālistus informēja bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis. Viņš norādīja, ka tie būs augstas kvalifikācijas speciālisti - finansisti, mārketinga eksperti un citi.

Kopumā bankā strādā vairāk nekā 900 cilvēku. Kā norādīja Bernis, pirmo atlaišanas kārtu veiks bankas vadība, bet tālākās - bankas likvidatori.

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē pirmdien nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. "ABLV Bank" norāda, ka šādā veidā vislabāk spēšot nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" 2017.gada septembra beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.