Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

RCT respektējot nomas līguma par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu pārtraukšanu

© F64

Rīgas dome ir AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) kapitāldaļu turētājs un, ja domes deputāti uzskata, ka nomas līgums par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu jāpārtrauc - mēs to respektējam, pauda RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Viņš norādīja, ka Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas lēmums, kuru gan vēl skatīs Rīgas dome, par nomas līguma pārtraukšanu ietekmēs RCT darbību, taču pagaidām grūti vērtēt - cik lielā mērā. "Mēs savu darbību turpināsim un nekas neapstāsies, jo RCT ir daudz aktuālu un ievērojamu projektu, kurus tuvākajos gados plānojam īstenot," sacīja Druvinieks.

Viņš arī norādīja, ka RCT neplāno piedalīties jaunajā nomas līguma konkursā, jo tas šajā situācijā būtu "neloģiski". "Mums ir vīzija par Āgenskalna tirgus nākotni un uzskatu, ka tā ir dzīvotspējīga. Lielākās domnieku bažas bija par to, ka mums nāktos ņemt kredītu un ieķīlāt gan tirgu, gan citus sev piederošos īpašumus. Deputātiem šāds risinājums šķiet pārlieku riskants un to viņi šodien pauda balsojumā, taču mēs šo lēmumu pilnībā pieņemam un respektējam" sacīja priekšsēdis.

Kā ziņots, Rīgas domes Īpašumu departaments plāno pārtraukt nomas līgumu ar RCT par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu un rīkos jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.