Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Olainfarm" atklāj, kāpēc Maligina tika atlaista no "Silvanols" valdes

© Instagram/@elinamaligina_com

Izmaiņas SIA "Silvanols" valdē, tostarp no valdes priekšsēdētāja amata atbrīvojot Elīnu Maliginu, ir uzņēmuma akcionāru lēmums un tas ir pieņemts, lai veicinātu “Silvanols” izaugsmi un konkurētspēju, informēja "Silvanols" mātesuzņēmumā AS "Olainfarm".

Šī motivācija esot attiecināma arī uz pārmaiņām vēl viena "Olainfarm" meitas uzņēmuma SIA "Longgo" valdē.

Kā ziņots, trešdien no zaļās farmācijas uzņēmuma SIA "Silvanols" valdes priekšsēdētājas amata atbrīvota uzņēmuma māteskompānijas "Olainfarm" līdzšinējā lielākā akcionāra Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina, liecina "Firmas.lv" dati. Trešdien veiktas izmaiņas uzņēmuma valdē, no tās izslēdzot Elīnu Maliginu, bet valdes priekšsēdētājas amatā apstiprinot līdzšinējo valdes locekli, ilggadējo finanšu direktori Lieni Puriņu. Valdē trešdien iecelta "Olainfarm" meitasuzņēmuma SIA "Longgo" valdes locekle un mārketinga vadītāja Ieva Palma. Uzņēmuma valdē darbu turpina arī ražošanas direktors Jevgeņijs Zainapovs.

F64

Trešdien atbrīvota arī farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmuma "Longgo" valde - tās priekšsēdētāja Maligina un valdes locekles Palma un Santa Zapevālova. Jaunajā valdē iecelta Palma un Puriņa.

Par abu uzņēmumu prokūristu trešdien iecelts "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Maligina par "Silvanola" valdes priekšsēdētāju tika iecelta šī gada pavasarī, nomainot Artjomu Borcovu, kurš darbu turpināja "Olainfarm" koncernā. Savukārt "Longgo" viņa vadīja kopš uzņēmuma dibināšanas šī gada vasarā.

"Silvanols" ir dibināts 1994.gadā un nodarbojas ar farmaceitisko preparātu un pamatvielu izpēti un ražošanu. Uzņēmuma īpašnieks ir zāļu ražotājs "Olainfarm". "Silvanols" 2016.gadā strādāja ar 4 864 995 eiro apgrozījumu, kas bija par 19% vairāk nekā 2015.gadā, un guva 255 362 eiro peļņu.

"Longgo" dibināts šī gada vasarā un pilnība pieder "Olainfarm".

Kā ziņots, nedēļas nogalē nomira uzņēmējs, "Olainfarm" vadītājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins.