Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Maligina atraitne atbrīvota no "Silvanols" valdes priekšsēdētāja amata

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

No zaļās farmācijas uzņēmuma SIA "Silvanols" valdes priekšsēdētāja amata atbrīvota uzņēmuma māteskompānijas "Olainfarm" līdzšinējā lielākā akcionāra Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina, liecina "Firmas.lv" dati.

Trešdien veiktas izmaiņas uzņēmuma valdē, no tās izslēdzot Elīnu Maliginu, bet valdes priekšsēdētāja amatā apstiprinot līdzšinējo valdes locekli, ilggadējo finanšu direktori Lieni Puriņu.

Valdē trešdien iecelta "Olainfarm" meitasuzņēmuma SIA "Longgo" valdes locekle un mārketinga vadītāja Ieva Palma. Uzņēmuma valdē darbu turpina arī ražošanas direktors Jevgeņijs Zainapovs.

f64

Maligina par "Silvanola" valdes priekšsēdētāju tika iecelta šī gada pavasarī, nomainot Artjomu Borcovu, kurš darbu turpināja "Olainfarm" koncernā.

"Silvanols" ir dibināts 1994.gadā un nodarbojas ar farmaceitisko preparātu un pamatvielu izpēti un ražošanu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir zāļu ražotājs "Olainfarm" (96,69%).

"Silvanols" 2016.gadā strādāja ar 4 864 995 eiro apgrozījumu, kas bija par 19% vairāk nekā 2015.gadā, un guva 255 362 eiro peļņu.

Kā ziņots, nedēļas nogalē nomira uzņēmējs, "Olainfarm" vadītājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins.