Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Tukuma Straume" investē 1,2 miljonus "Daugavpils Dzirnavnieka" atjaunošanā

© F64 Photo Agency

AS “Tukuma Straume” investējusi vairāk nekā vienu miljonu eiro Latgales reģiona nozīmīgākā uzņēmuma “Daugavpils Dzirnavnieks” darbības atjaunošanā. 2014.gada beigās uzņēmums ar pusgadsimtu ilgu vēsturi tika pasludināts par maksātnespējīgu un pārtrauca savu darbību. Taču 2016.gada otrajā pusē tas atjaunoja graudu pieņemšanu un sagatavošanu, bet šodien ir A/S “Tukuma Straume” struktūrvienība.

AS “Tukuma Straume” ir veicis būtiskas investīcijas, galvenās no tām ir:

Jaunas, modernas graudu pieņemšanas vietas izbūve, kura kopumā izmaksāja 328 tūkstošus eiro. Sezonas laikā ļauj operatīvi pieņemt graudus, kas ir ļoti būtiski lauksaimniekiem.

Datorizētas, jaunas, jaudīgas (60 tonnas stundā) graudu kaltes ierīkošanā 357 254 eiro, kas dod iespēju ražas novākšanas laikā graudus pieņemt no lauka.

Tika atremontēts arī dzelzceļa atzarojumam, kas izmaksāja 56 tūkstošus eiro, pa kuru lielākā daļa no sagatavotajiem graudiem dodas eksporta tirgos.

Uzņēmums tika aprīkots ar modernu gāzes sistēmu par 38 tūkstošiem eiro.

Graudu paraugu ņemšanai un objektīvai analīžu veikšanai tika iegādāta jauna zonde par 17 tūkstošiem eiro. Tā ir ērti pielietojama un garantē kvalitatīvu graudu analīžu noteikšanu.

Kopumā 2016.gadā un 2017.gadā AS “Tukuma Straume” ieguldīja “Daugavpils Dzirnavniekā” vairāk kā 1,2 miljonus eiro.