Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Valdība atbalsta Latvijas dalību izstādē "Expo 2020 Dubai"

© Scanpix

Valdība šodien pieņēma konceptuālu lēmumu par Latvijas dalību izstādē "Expo 2020 Dubai", pēc valdības sēdes sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Tāpat valdība uzdeva līdz 2018.gada 30.janvārim Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju, Satiksmes ministriju, Ārlietu ministriju un Zemkopības ministriju izstrādāt finansējuma modeli Latvijas dalībai izstādē.

Ašeradens skaidroja, ka šovasar izstādē "Astana Expo 2017" sevi labi pierādīja sadarbības modelis ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK). "Tas varētu būt viens no finansējuma piesaistes risinājumiem arī Latvijas dalībai "Expo 2020 Dubai". Izskatīsim dažādus finansējuma modeļus, tostarp arī ar LTRK un uzņēmumu iesaisti," sacīja Ašeradens.

Starptautiskā izstāde "Expo 2020 Dubai" norisināsies no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos.

Kā ziņots, lai gan 2012.gadā Latvijas valdība atbalstīja dalību starptautiskajā izstādē "World Expo 2015", kas norisinājās Itālijas pilsētā Milānā, sadārdzinoties projekta izmaksām, tika nolemts izstādē nepiedalīties.

Pārāk lielo izmaksu dēļ valdība nolēma arī neatbalstīt dalību izstādē "Astana Expo 2017". Latvijas paviljonu Astanas izstādē organizēja LTRK.