Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Atgādina: Naktī iespējami pārtraukumi "Citadeles" internetbankas darbībā

© F64 Photo Agency

Naktī uz piektdienu, 17.novembri, no plkst. 00:05 līdz 02:30 banka Citadele pilnveidos IT sistēmu, lai no 21.novembra Citadeles klienti varētu veikt zibmaksājumus jeb ātros maksājumus uz citām bankām. Tāpēc šajā laikā būs pārtraukums internetbankas un mobilās bankas darbībā. Tāpat šajā laikā nebūs iespējams veikt pirkumus internetā.

Banka Citadele sistēmas modernizāciju veic naktī, lai pēc iespējas mazinātu neērtības klientiem. Ja rodas jautājumi, klientu rīcībā ir Citadeles klientu servisa centrs, kas strādā visu diennakti: 6701 0000.

F64 Photo Agency

No 21. novembra zibmaksājumi Citadeles klientiem būs pieejami uz daudzām bankām Eiropā un SEB bankas kontiem Latvijā. Iesākumā zibmaksājumi notiks pārskaitījumiem līdz 30 eiro. Pakāpeniski maksājumu limits tiks palielināts līdz 15 000 eiro, kas ir zibmaksājumiem noteiktā maksimālā summa. Citadeles klientiem ātrie maksājumi notiks automātiski gan veicot tos no internetbankas, gan bankas mobilās lietotnes.

Zibmaksājumi ir naudas pārskaitījumi 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā, ieskaitot svētku dienas. Zibmaksājumi notiek dažu sekunžu laikā un dod iespēju saņemto naudu uzreiz izmantot tālāk. Šī ir ļoti būtiska pārmaiņa, jo līdz šim maksājumi starp bankām Eiropā bija iespējami tikai darbadienās un naudas pārskaitījumu izpilde prasīja vairākas stundas.