Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Augulis: Latvija cer uz konstruktīvu Krievijas sadarbību tranzīta jomā

© F64

Latvija aktīvi strādā pie Āzijas valstu kravu piesaistes un cer uz Krievijas konstruktīvu darbību tranzīta nodrošināšanā, tikšanās laikā ar Krievijas ārlietu ministra pirmo vietnieku Vladimiru Titovu uzsvēra satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Tikšanās laikā abas puses atzīmēja, ka Latvijas un Krievijas divpusējās attiecībās aizvadīts salīdzinoši aktīvs gads. Augulis norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta savstarpējā dialogā, lai turpināt darbu pie dažādu praktisko jautājumu risināšanas transporta jomā.

Tāpat Augulis atzinīgi novērtēja šogad augustā Rīgā notikušo Latvijas-Krievijas Starpvaldību komisijas septīto sēdi, kā arī uzsvēra, ka jāstrādā pie panākto vienošanos ieviešanas un īstenošanas dzīvē.

Augulis atzīmēja, ka Latvijas tranzīta un loģistikas uzņēmumi aktīvi piedalās dažāda formāta izstādēs, forumos, tā arī decembra sākumā plānota ministra dalība Krievijas Transporta nedēļā.

Augulis norādīja uz līdzšinējo sadarbību, kā arī izteica vēlmi turpināt attīstīt sadarbību transporta un tranzīta jautājumos. Tāpat Latvijas pārstāvji ir gatavi parakstīt nolīgumu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi, lai to apstiprinātu valdībā, līdz plānotajai parakstīšanai decembra sākumā.

Kā ziņots, lai gan Latvijai un Krievijai ir atšķirīgs viedoklis par konfliktu Ukrainā un Latvija neatzīst un nosoda Krimas aneksiju, Latvija vēlas turpināt praktisku sadarbību ar Krieviju jautājumos, kur pašreizējos apstākļos tas ir iespējams, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministra pirmo vietnieku Vladimiru Titovu, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Titovs atrodas Latvijā, lai piedalītos Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju regulārajās politiskajās konsultācijās. Latvijas-Krievijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas ir regulārs formāts, kurā tiek pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes. No Latvijas puses tās vadīs ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, no Krievijas puses - Titovs.