Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

No 1. janvāra gaidāmas izmaiņas Mikrouzņēmumu nodokļa likumā

© F64

Otrdien, 14. novembrī, Ministru kabinets (MK) izskatīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotos grozījumus noteikumos par mikrouzņēmuma nodokļa deklarāciju un to aizpildīšanas kārtību. Noteikumu projekta mērķis ir saskaņot mikrouzņēmuma nodokļu deklarācijas veidlapu ar Saeimā apstiprinātajiem grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā.

No nākamā gada 1. janvāra Nodokļu reformas ietvaros mikrouzņēmumu maksimālais apgrozījums gadā varēs būt 40 tūkstoši eiro līdzšinējo 100 tūkstošu eiro vietā.

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji kā līdz šim patstāvīgi aizpildīs nodokļa deklarāciju, taču jāņem vērā, ka izrietoši no Nodokļu reformas mikrouzņēmuma apgrozījums kalendārā gadā nedrīkstēs pārsniegt 40 tūkstošus eiro.

Tādējādi, sākot ar nākamā gada 1. janvāri, apgrozījumam līdz 40 tūkstošiem eiro tiek piemērota nodokļa likme 15% apmērā, savukārt pārsnieguma daļai - 20% apmērā, kā tas bija līdz šim.

Tāpat ar 2018. gada 1. janvāri stājas spēkā nosacījums, ka, ja mikrouzņēmuma nodokli maksājošā uzņēmuma darbinieku skaits ceturksnī pārsniedz 5 darbiniekus, attiecīgajai nodokļa likmei pieskaita vēl 2% par katru papildus nodarbināto darbinieku vai tādu darbinieku, kas ir nodarbināts vairākos mikrouzņēmumos.