Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Dzintars" nākamgad plāno strādāt ar peļņu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Parfimērijas biokosmētikas ražotājs "Dzintars" nākamgad plāno strādāt ar peļņu, informē kompānijas valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

Tiesa, viņš vēl nevarēja atklāt peļņas apmēru, bet pauda pārliecību, ka uzņēmums gūs peļņu arī 2019.gadā.

Lūgts komentēt nesen uzņēmuma izplatīto informāciju par zaudējumu samazināšanu šogad, Gerčikovs neatklāja to iespējamo apmēru, bet teica, ka saskaņā ar finanšu analīzi uzņēmumā viss iet pēc plāna. Patlaban nekas neliecina, ka prognoze par zaudējumu samazināšanu šogad varētu nepiepildīties.

Vienlaikus viņš skaidroja, ka šogad uzņēmums veicis vairākus stratēģiskus, pārdomātus ieguldījumus produktu izstrādē, veikalu uzlabošanā un arī interneta pārdošanas kanāla attīstībā.

Ņemot vērā patlaban uzņēmumā novērojamo izaugsmi "Dzintara" vadība prognozē tās turpināšanos arī nākamgad.

Kā ziņots, "Dzintars" plāno, ka šogad uzņēmuma zaudējumi būs mazāki nekā 2016.gadā. Saskaņā ar uzņēmuma plāniem "Dzintara" neto apgrozījums šogad palielināsies par 15%, salīdzinot ar 2016.gadu.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 18.janvārī apstiprināja "Dzintara" iesniegto tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu. Tiesa noteikusi divus gadus plānā minēto pasākumu īstenošanai. "Dzintara" TAP lietu pērn 17.oktobrī ierosināja Zemgales priekšpilsētas tiesa.

Uzņēmuma pārstāvji toreiz skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008.gadā, bet otra 2014.gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

"Dzintars" pērn strādāja ar 5,807 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas zaudējumi bija 1,729 miljoni eiro.

"Dzintars" ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. "Dzintara" produktu klāstā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.