Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Ministre norāda, kā cīnīties ar "aplokšņu algām" ēdināšanas nozarē

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Pirms dažām nedēļām LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" sabiedrībai atklāja, ka vairāki lieli Latvijā strādājoši ēdināšanas uzņēmumi saviem darbiniekiem maksā "aplokšņu algas". Raidījumā "Rīta panorāma" finanšu ministre Dana Reizniece- Ozola skaidroja, ko darīt, lai šo problēmu šajā nozarē atrisinātu.

"Lai nepieļautu to, ka ēdināšanas nozarē tiek maksātas "aplokšņu algas" nepieciešams aktīvs valsts iestāžu darbs un sabiedrības attieksmes maiņa," šī rīta raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja finanšu ministre. Viņa arī uzteica, ka atsevišķos uzņēmumos, kur pārkāpumi konstatēti, ir redzams, ka uzņēmēji cenšas laboties. Tāpat viņa uzsver, ka ēdinātājiem ir jāsaprot, ka valsts iestādes turpinās skatīties, vai uzņēmēji darbiniekiem nemaksā "aplokšņu algas".

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

"Aizliegtais paņēmiens" vienā no raidījuma sērijām iezīmēja arī to, ka ir situācijas, kad atsevišķas valsts institūcijas nezina, kura par ko atbild. Finanšu ministre norāda, ka tuvāko dienu laikā tiks skaidrots, kura atbildība ir katrs jautājums. Tāpat viņa arī norādīja, ka nevajag domāt, ka vienīgais, kas var cīnīties ar nelegālo nodarbinātību un "aplokšņu algām" ir VID. Piemēram, arī Valsts darba inspekcija ir spējīga cīnīties ar nelegālo nodarbinātību.