Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Kučinskis pārliecināts, ka valdība ar valsts līdzekļiem strādā ļoti atbildīgi

© F64

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) nevēlas riskēt ar savas valdības stabilitāti, tāpēc arī neesot ieslīdzis diskusijās par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīvu pārtraukt nepilsoņa statusa piešķiršanu bērniem, pret ko iebilda apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LLNK.

"Mums ir vajadzīga stingra valdība," LTV "Rīta panorāmā" izteicās politiķis, kurš atzina, ka Vējoņa priekšlikums nav ticis detalizēti iztirzāts, lai neradītu politisko nestabilitāti un nenovērstu uzmanību no nākamā gada budžeta izstrādes.

Kučinskis gan nedomājot, ka prezidenta iniciatīva būtu apdraudējusi valsts drošību, vienkārši neesot bijis īstais laiks tās piedāvāšanai, līdz ar to nevarot teikt, ka attiecīgajām likuma izmaiņām būtu pateikts "Nē" uz visiem laikiem.

Tagad Ministru prezidents ļoti cer uz koalīcijas partiju Saeimas frakciju solīto atbalstu valdības iesniegtajam budžeta projektam un uz to, ka negaidītu izmaiņu budžetā nebūs, lai arī par vienu vai otru jautājumu diskusijas vēl esot iespējamas, piemēram, par demogrāfiju.

Kučinskis stāstīja, ka budžeta projekts esot pārrunāts visās koalīcijas partiju frakcijās, kurām izskaidrota situācija, ka budžetā nav paredzētas līdzekļu rezerves, kuras īpaši sadalīt Saeimā. Šī iemesla dēļ arī nevalstiskajām organizācijām, kurām līdzekļus parasti piešķīra Saeimā, tagad piešķīrumi vērtēti jau valdībā.

Premjers ir pārliecināts, ka valdība ar valsts līdzekļiem strādā ļoti atbildīgi, tāpēc viņš nepiekrīt Fiskālās disciplīnas padomes pārmetumiem, ka valsts ietaupītie budžeta līdzekļi tiktu nepamatoti notriekti ikdienas tēriņiem.

Runājot par Veselības aprūpes finansēšanas likuma projektu, Kučinskis uzsvēra, ka neredz pamatu mediķu bažām, ka likumā varētu būtiski mainīties skaitļi, kas raksturo medicīnai atvēlamo finansējumu. Pēc politiķa vārdiem, svarīgākais esot, lai likumā skaidri parādās virzība uz 4% medicīnai no iekšzemes kopprodukta.