Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Lidosta “Rīga” nonāk Eiropas straujāk augošo lidostu TOP5

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Pasažieru skaita pieaugums par 16,2% ļāvis starptautiskajai lidostai “Rīga” jūlijā kļūt par vienu no piecām straujāk augošajām lidostām Eiropā lidostu grupā ar apkalpoto pasažieru skaitu 5 - 10 miljoni gadā, liecina Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) apkopotā informācija.

“Rīgas lidostas izaugsme būtiski pārsniedz Eiropas vidējos rādītājus, kas, saskaņā ar ACI datiem, jūlijā bija 9,6%,” norāda starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Arī augustā lidosta “Rīga” turpināja audzēt pasažieru skaitu un kravu apjomu. Augustā lidostā “Rīga” apkalpoti 644,8 tūkstoši pasažieru, kas ir par 15,3% vairāk nekā pērnā gada augustā, bet gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, pasažieru skaits pieaudzis par gandrīz 11%, bet apkalpoto kravu apjoms - par 10%, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem.

Kopumā gada astoņos mēnešos lidostā apkalpoti jau vairāk nekā 4 miljoni pasažieru, kas ir par 10,9% vairāk nekā 2016.gadā.

Tranzīta un transfēra pasažieru skaits 2017.gada astoņos mēnešos lidostā “Rīga” ir pieaudzis par 18%, sasniedzot gandrīz 1,2 miljonus pasažieru - gandrīz trešdaļu no kopējā apkalpoto pasažieru skaita.

Jau ziņots, ka šā gada vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas “Rīga” ir iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Lidojumus no lidostas “Rīga” nodrošina 17 aviokompānijas - airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.