Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Koalīcijas partijas gandrīz vienojušās par nākamā gada budžetu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Valdošās koalīcijas partijas ir gandrīz vienojušās par nākamā gada budžetu, pēc partneru sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučisnkis (ZZS).

Līdz ar to valdība rīt pulcēsies ārkārtas sēdē, bet atlikušus budžeta jautājumus izskatīs nākamnedēļ. Tad tiks gatavoti ar budžetu saistīti likumprojekti, kurus valdība varētu izskatīt septembra beigās vai oktobra sākumā.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzitnars sacīja, ka koalīcija tuvojas "pozitīvam sarunu noslēgumam".

Partneri vienojušies par 32 miljonu eiro novirzīšanu daudzbērnu ģimenēm, tomēr tie neesot bijuši vienīgie jautājumi, kurus ierosinājusi nacionālā apvienība. Dzintars uzsvēra, ka gūts atbalsts, piemēram, Nacionālās pretošanās kustības dalībnieku atbalsta palielināšanai, tāpat izdosies īstenot radošas personas statusa ieviešanu kultūras jomā.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

"Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens piekrita, ka sarunas bija ļoti konstruktīvas, un piektdien valdība vienosies par kopējo budžeta ietvaru, lai varētu virzīties uz priekšu.

Politiķis gan vērsa uz vairākiem neatrisinātiem jautājumiem, piemēram, finansējuma palielināšana bērnu ārpusģimenes aprūpei, sociālo darbinieku samaksas palielināšana, kas ir liela problēma pašvaldībās.

Kučinskis gan pagaidām atturējās nosaukt, cik papildu līdzekļu kopumā nākamgad tiks atvēlēts prioritārajiem pasākumiem, jo šī summa ir "gājusi gan uz augšu, gan uz leju".