Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

NEPLP TV3 uzliek naudas sodu 3000 eiro apmērā

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien sēdē nolēma uzlikt 3000 eiro administratīvo sodu SIA "TV3 Latvia" (TV3) divu pārkāpumu dēļ, informēja padomē.

NEPLP izvērtēja padomes Monitoringa nodaļas sagatavoto atzinumu par iespējamiem pārkāpumiem raidījumā "Gatavo 3 mežā" un secināja, ka ir pārkāpti produktu izvietošanas noteikumi, līdz ar to TV3 tiek piemērots administratīvais sods 500 eiro apmērā.

Tāpat NEPLP plāno rosināt diskusiju par komerciālu paziņojumu izvietošanu elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās, ņemot vērā, ka joprojām šajā jomā nav panākta vienota izpratne par medija atbildību un komerciālu paziņojumu izvietošanas prasībām.

NEPLP izvērtēja arī iespējamos TV3 pārkāpumus seriālā "Šķiršanās formula", kas demonstrēts laikā līdz plkst.22, iekļaujot epizodes, kurās atainota fiziska un psiholoģiska vardarbība, kā arī ietvertas ar seksuālām darbībām saistītas ainas. Attiecīgās epizodes izvērtējusi arī Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, kas atzinusi, ka attiecīgo raidījumu saturs, iespējams, var nelabvēlīgi ietekmēt bērna emocionālo attīstību, tāpēc seriāls "Šķiršanās formula" programmā būtu izvietojams laikā no plkst. 22 līdz 7 atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likumam un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam.

F64

Izvērtējot pārkāpumu, NEPLP secināja, ka tas ir būtisks, līdz ar to raidorganizācijai piespriests administratīvais sods 2500 eiro apmērā.

Raidorganizācija TV3 pieļautās kļūdas atzinusi.

NEPLP aicina arī pārējās raidorganizācijas izvērtēt saturu, kas tiek demonstrēts laikā no plkst.7 līdz 22.

Padome ceturtdien nolēma arī no retranslējamo programmu saraksta izslēgt "REN TV International", jo tās izplatītājam SIA "Megogo" nav tiesību šo programmu izplatīt Baltijas valstīs.

Sēdē NEPLP arī izvērtēja komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem SIA "Vidzemes Televīzija" ("Re:TV"), AS "TV Latvija" ("Rīga TV24") un SIA "4.vara" ("Sportacentrs.com TV") nodotās sabiedriskā pasūtījuma daļas izpildi 2017.gada jūlijā un secināja, ka tā izpildīta atbilstoši līguma nosacījumiem.