Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

VID un "ss.lv" strīdā mediatoru tomēr nepiesaistīs; sarunas turpinās

© Ekrānšāviņš no "ss.lv"

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav noslēdzis un neplāno noslēgt vienošanos par mediācijas izmantošanu sarunās ar SIA "Internet", kas saistīts ar sludinājumu portālu "ss.lv", vai jebkuru citu nodokļu maksātāju, jo spēkā esošie normatīvie akti neparedz iespēju izmantot mediāciju administratīvajā strīdā ar nodokļu maksātāju, skaidroja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Savukārt uzņēmumam ir tiesības brīvi izvēlēties savu juridisko interešu pārstāvi. VID tās nevar ierobežot, un uzņēmuma izvēlētais juridiskais pārstāvis var piedalīties uzņēmuma un VID komunikācijā.

Patlaban joprojām turpinās VID un uzņēmuma "Internet" pārstāvju komunikācija un tikšanās ar mērķi rast abpusēji pieņemamu situācijas risinājumu.

"Mēs joprojām ceram, ka sarunās ar uzņēmēju izdosies panākt savstarpēju vienošanos par informācijas sniegšanu, tās apjomu un termiņu. Ja šāda vienošanās tiks panākta, tā tiks nostiprināta, parakstot VID un uzņēmuma administratīvo līgumu par administratīvā strīda risinājumu. Tas VID arī ļautu atjaunot uzņēmuma saimniecisko darbību, un uzņēmums arī varētu atsākt līdzšinējā domēna izmantošanu," skaidroja VID.

Ekrānšāviņš no ss.lv

Kā ziņots, pēc VID pieprasījuma "ss.lv" domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēmis apturēt portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma "Internet" saimniecisko darbību. "Internet" 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

SIA "Internet" pārstāvji nolēma strīdā ar VID meklēt konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību. Par mediācijas partneri piekrita būt auditorkompānija "PricewaterhouseCoopers" (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju "PricewaterhouseCoopers Legal" ("PwC Legal").