Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Prismas" vietā Grostonas ielā plāno atvērt "Maxima" veikalu

© Ģirts Ozoliņš/ F64 photo Agency

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Maxima Latvija" vienojies ar ēkas Grostonas ielā 1, Rīgā īpašnieku SIA "Irbis A" par jauna "Maxima XX" veikala izveidi telpās, kurās agrāk bija izvietots no Latvijas tirgus aizgājušais Somijas lielveikals "Prisma", informēja "Maxima Latvija" pārstāvji.

Tā kā šajās telpās agrāk bija izvietots veikals "Prisma", jauna veikala atvēršanai ir nepieciešams Konkurences padomes (KP) saskaņojums. Tuvākajā laikā uzņēmumi iesniegs visus nepieciešamos dokumentus KP, jo tikai pēc tās atļaujas varēs tikt uzsākti darbi pārtikas veikala atvēršanai.

"Skanstes rajons galvaspilsētā strauji attīstās, un šajā apkaimē ir maz pārtikas veikalu, tāpēc esam priecīgi, ka esam vienojušies ar ēkas īpašniekiem par nomas līguma slēgšanu un "Maxima XX" veikala izveidi. Gadījumā, ja KP atļaus šo darījumu, veikals savas durvis iedzīvotājiem varētu vērt jau nākamā gada pirmajā pusē," norādīja "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Jaunā veikala "Maxima XX" tirdzniecības zāles platība būs aptuveni 3000 kvadrātmetru, un tas aizņems teju pusi no tirdzniecības centra.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka koncerns "Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta" (SOK) izbeidzis "Prisma" lielveikalu darbību Latvijā un Lietuvā.

"Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija.