Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Aptauja: Cik naudas autobraucēji tērē degvielas iegādei

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Latvijas autobraucēji, iegādājoties degvielu, mēnesī tērē līdz 100 eiro, noskaidrots lielākā pašmāju degvielas tirgotāja AS "Virši-A" veiktajā Latvijas autobraucēju aptaujā.

Kā biežākie braucienu galamērķi minēti ceļš uz darbu vai skolu no rīta un vakarā (72%), braucieni uz veikalu vai tirdzniecības centru (61%), vai izbraucieni nedēļas nogalēs (54%). Vairākums respondentu jeb 64% norādījuši, ka ģimenē tiek izmantota viena automašīna, savukārt 26% norādījuši, ka ģimenē ir divas automašīnas.

Latvijas autovadītāji kā galvenos faktorus degvielas uzpildes stacijas (DUS) izvēlē norādījuši kvalitatīvu degvielu, izdevīgumu, klientu lojalitātes programmas esamību, komfortu un praktiskumu, kā arī ātru, precīzu un patīkamu klientu servisu.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Apmeklējot DUS, līdzās degvielas iegādei būtisks ir arī preču sortiments. Viens no plašākajiem piedāvājumiem DUS ir dažādiem dzērieniem. Tā, pēc respondentu domām, kā populārākie dzērieni ir kafija un kafijas dzērieni (42%), ūdens (37%) un gāzētie dzērieni (17%), savukārt no ēdieniem visbiežāk tiek iegādāti hotdogi (37%) un karstmaizes (21%).

Interneta aptauja veikta šī gada pavasarī sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Kantar TNS". Aptaujā piedalījās 853 respondentu - Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kuri paši veic degvielas uzpildi un apmeklē degvielas uzpildes stacijas vismaz reizi trijos mēnešos.