Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Koalīcijai ir pieņemama nodokļu reformas likumu pakete, paziņo premjers

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Koalīcijai ir pieņemama nodokļu reformas likumu pakete, taču tuvākajās dienās diskusijas vēl turpināsies par ziedojumiem nevalstiskajām organizācijām un akcīzes nodokļa straujāku palielināšanu alkoholam un cigaretēm, šodien pēc koalīcijas partneru sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka koalīcijai nodokļu reformas likumu pakete ir pieņemama, tāpēc turpmākajās diskusijās nav sagaidāmas būtiskas izmaiņas. Tiesa, vēl gaidāmas diskusijas par ziedojumiem sabiedriskā labuma organizācijām.

"Finanšu ministrija ir sagatavojusi kompromisa variantu, bet tas prasa kompensējošos mehānismus un kā priekšlikums tiek virzīts straujāka akcīzes nodokļa palielināšana alkoholam un cigaretēm," informēja premjers.

Viņš piebilda, ka lemjot par akcīzes nodokļa izmaiņām, tiek ņemta vērā minētā nodokļa tendences arī kaimiņvalstīs. "Piemēram, ja dizeļdegvielas akcīzes gadījumā radīsies situācija, ka tā kaimiņvalstīs ir izdevīgāka, valdība pie šī jautājuma atgriezīsies," pauda Kučinskis.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Premjers vēlreiz apliecināja, ka koalīcija jau iepriekš ir paudusi atbalstu nodokļu reformas likumprojektu paketei un būtiskais izmaiņas nav gaidāmas.