Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Lietainā vasara "situsi pa kabatu" lauku tūrismam

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Lauku tūrisma mītņu noslogojums šovasar ir krietni vien zemāks nekā citus gadus saistībā ar sliktajiem laikapstākļiem, pastāstīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" pārstāve Anna Palelione.

Viņa sacīja, ka asociācijas rīcībā patlaban nav vispusīgu statistikas datu, kas kopumā skaidri atspoguļotu esošo situāciju, tomēr no dažu uzņēmēju paustā viedokļa iespējams secināt, ka tūrisma mītņu noslogojums šovasar ir krietni krities.

Vienlaikus Palelione uzsvēra, ka situāciju par to, kāda kopumā šī vasara būs bijusi lauku tūrisma uzņēmējiem, varēs komentēt tikai sezonas beigās, kad būs pieejami apkopotie statistikas dati.

Līdzīgu ainu atklāja arī aģentūras LETA aptaujātie piejūras kempingu pārstāvji, norādot, ka šī vasara noslogojuma ziņā ir bijusi sliktāka nekā pērn.

Kā aģentūrai LETA atzina Engures novada Klapkalnciemā esošā piejūras kempinga "Ronīši" administratore Agrita Šulca, šogad vasaru nevar īsti par tādu saukt, jo laikapstākļi ir ļoti nelabvēlīgi tiem, kuri vēlas atpūsties pie jūras. "Šovasar sezona ir sliktāka nekā pagājušajā gadā. Cilvēki atsakās no rezervācijām, jo līst lietus un jūra ir auksta," uzsvēra Šulca.

Savukārt kempinga "Jūrmala" administrators Edijs Meikša aģentūrai LETA sacīja, ka šomēnes kempinga apmeklējums vērtējams kā labs, tomēr jūnijā tas bija sliktāks. Vienlaikus viņš norādīja, ka cilvēku plūsma kempingā pērn, īpaši jūnijā, bija krietni labāka. Tomēr Meikša pauda cerību, ka šī kopumā vasaras sezona tomēr būs laba.

Engures novada Lielpupes pagastā esošā kempinga "Jūrasdzeņi" administratore Agate Blūmiņa aģentūrai LETA norādīja, ka šovasar cilvēku skaits, kuri uz kempingu dodas atpūsties ar teltīm, ir ievērojami krities. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka pagājušās vasaras sākumā arī bija auksts.

Attēlam ilustratīva nozīme / Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Savukārt, runājot par to, kāda varētu būt šīs vasaras sezona kopumā, Blūmiņa skaidroja, ka to ir grūti prognozēt, jo cilvēku plūsmu kempingā galvenokārt nosaka laikapstākļi. "Ja paliks siltāk, tad, iespējams, cilvēki sabrauks," norādīja "Jūrasdzeņi" pārstāve.