Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Daudzbērnu ģimenei brauciens ar vilcienu maksās lētāk

© Publicitātes foto

No 2017. gada 1. jūlija daudzbērnu ģimenes vilcienā varēs braukt, par viena brauciena biļeti maksājot par 25% zemāku cenu.

Pamatojoties uz grozījumiem 2015. gada 31. marta Ministru kabineta noteikumos Nr.153 „Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos”, no 2017. gada 1. jūlija ir ieviesta jauna braukšanas maksas atvieglojumu saņēmēju kategorija „Daudzbērnu ģimenes locekļi”, kuriem noteiktā kārtībā ir tiesības saņemt vilciena biļeti vienam braucienam ar 25% atlaidi, uzrādot derīgu „3+ Ģimenes karti” un personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti).

Atlaide tiek piemērota vilciena biļetei vienam braucienam vienā virzienā vienas līnijas ietvaros. Jebkura daudzbērnu ģimenes locekļa braukšanas tiesības vilcienā apliecina biļešu kasē vai vilcienā iegādāta biļete kopā ar abiem iepriekš minētajiem dokumentiem. Uzrādot personu apliecinošus dokumentus, vilcienā ar atlaidi var braukt vienlaicīgi visi ģimenes locekļi, kas minēti „3+ Ģimenes kartē”.

Atgādinām, ka saglabājas braukšanas maksas atvieglojumi pilnā apmērā personām ar I grupas invaliditāti un pavadošajai personai, personām ar II grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.