Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Iedzīvotāju neapmierināti ar pašreizējo nodokļu sistēmu

© SCANPIX

Vairums iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējā Latvijas nodokļu sistēma nav godīga pret personu un tās ģimeni, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad maijā veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts izteikt savu attieksmi pret apgalvojumu, ka pašreizējā Latvijas nodokļu sistēma pret personu un tās ģimeni ir godīga. Šādam apgalvojumam pilnībā nepiekrita 36% respondentu, savukārt vēl 33% tam drīzāk nepiekrita.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad kopumā Latvijas nodokļu sistēmu par negodīgu atzina 67% iedzīvotāju, šogad šādu viedokli pārstāvošu personu īpatsvars palielinājies par diviem procentpunktiem. Lielākais līdz šim fiksētais šādu viedokli pārstāvošu iedzīvotāju īpatsvars fiksēts 2010.gadā, kad šādu pārliecību kopumā pauda 78% iedzīvotāju.

SCANPIX

Pretēju viedokli, proti, ka esošā nodokļu sistēma pret iedzīvotājiem ir godīga, šogad pauda 21% iedzīvotāju, kas ir par trim procentpunktiem mazāk nekā pērn. Vislielākais atbalsts pastāvošajai nodokļu sistēmai fiksēts pagājušajā gadā, kā arī 2005.gadā, kad šādu viedokli pauda 24% iedzīvotāju.

Vēl katrs desmitais respondents šogad nespēja sniegt konkrētu vērtējumu šajā jautājumā.