Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

EM izstrādājusi risinājumus OIK saglabāšanai pašreizējā apmērā

Attētam ir ilustratīva nozīme © Emīls Desjatņikovs/ f64 photo agency

Ekonomikas ministrija (EM) šodien medijiem prezentēs ziņojumu "Kompleksi pasākumi elektroenerģijas tirgus attīstībai", kas paredz risinājumu, lai elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK) saglabātu pašreizējā apmērā, pavēstīja ministrijā.

OIK apmērs ir 26,79 eiro par megavatstundu. Ministrija izvērtējusi dažādus iespējamos risinājumus OIK noturēšanai pašreizējā līmenī, papildus izvērtējot iespēju samazināt OIK vairāk, nekā iepriekš prognozēts.

EM par izstrādātājiem risinājumiem informēs Brīvības ielā 55, Rīgā. Pasākums sāksies plkst.10.

Lai veicinātu elektroenerģijas ražošanu no atjaunojamajiem energoresursiem un augstas efektivitātes koģenerācijā, Latvijā kā atbalsta instruments tiek izmantots elektroenerģijas obligātais iepirkums un jaudas maksa par elektrostacijā uzstādīto elektrisko jaudu. Papildu izmaksas, kas rodas atbalsta sniegšanas rezultātā, sedz visi Latvijas elektroenerģijas lietotāji proporcionāli savam elektroenerģijas patēriņam, maksājot OIK, kas papildus elektroenerģijas tirgus cenai, sadales/pārvades tarifam un pievienotās vērtības nodoklim tiek iekļauta elektroenerģijas gala cenā.