Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Mūrniece: Netiek apspriests papildu maksājums veselības apdrošināšanas ieviešanai

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Pagaidām netiekot runāts par papildu maksājumiem iedzīvotājiem, lai ieviestu veselības apdrošināšanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņa uzsvēra, ka jautājums par obligāto veselības apdrošināšanu ir jāatrisina. Tie cilvēki, kas maksā nodokļus būtu pelnījuši saņemt kolektīvo veselības aprūpi, uzskata Mūrniece.

Viņasprāt, vispirms jāsaņem piedāvājums no darba grupas un valdības, lai saprastu, vai nepieciešamos līdzekļus var iegūt no citiem avotiem un tikai tad par to spriest.

Mūrniece piebilda, ka joprojām no veselības ministres nav saņemts visaptverošs veselības nozares reformu plāns.

F64

Kā ziņots, Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā Veselības darba grupa šodien turpinās spriest par finansējumu veselības nozarei.

Kā ziņots, valdība 9.maijā atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam, tomēr atsevišķiem jautājumiem, piemēram, veselības nozares finansējumam, risinājums vēl tiks meklēts.

Līdz šim izskanējušas dažādas versijas par iespējamo finansējuma avotu veselībai, tostarp minēta sociālo iemaksu likmes palielināšana.