Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

TV3 atklāj, kāpēc nākamos sešus gadus netranslēs Pasaules čempionātu hokejā

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Kanāla TV3 lēmums nepretendēt uz Pasaules čempionāta hokejā translēšanas tiesību ieguvi nākamajiem sešiem gadiem pieņemts finansiālu apsvērumu dēļ, pastāstīja "Viasat" pārstāve Līna Kārkliņa.

Skaidrojot MTG grupas lēmumu, Kārkliņa norādīja, ka uzņēmums sporta pārraides uzskata par būtisku sava satura sastāvdaļu, tostarp arī ikgadējo Pasaules čempionātu hokejā. "Mēs esam gandarīti, ka 18 gadus varējām mūsu skatītājiem nodrošināt šo sporta notikumu. Tomēr lēmums par Pasaules hokeja čempionāta translāciju tiesību ieguvi ir balstīts finansiālos apsvērumos, un šajā gadījumā licences cena pārsniedz biznesa atdevi," skaidroja "Viasat" pārstāve.

Vienlaikus viņa norādīja, ka uzņēmums turpina savu darbību, balstoties uz loģiski izsvērtiem biznesa pamatprincipiem, un ar savu mediju portfeli un multiplatformu pieeju strādā pie tā, lai spētu piedāvāt un nodrošināt plaša klāsta notikumu pārraidīšanu.

F64

Taujāta, kā lēmums neturpināt translēt Pasaules čempionātu hokejā kanālā TV3 ietekmē cita MTG piederošā sporta kanāla - "Viasat Sport Baltic" sporta spēļu pārraides, Kārkliņa sacīja, ka kanāls turpina nodrošināt pasaules līmeņa un vietējā mēroga sporta notikumu tiešraides, tostarp FIBA sieviešu un vīriešu valstsvienību basketbola sacensības, Anglijas Premjerlīgu, "Formula 1" sacīkstes, UEFA Čempionu līgu, UEFA Eiropas līgu, Anglijas un Vācijas kausa izcīņu futbolā, "Turkish Airlines" Eirolīgas "Final Four", Dimanta Līgu, Moto GP un citus sporta notikumus.

Savukārt vaicāta, kādi ir "Viasat" plāni saistībā Rīgas "Dinamo" spēļu translāciju, ņemot vērā, ka šogad beidzas "Viasat" līgums par to pārraidi, Kārkliņa norādīja, ka pašlaik atbildi uz jautājumu nevar sniegt, jo uzņēmuma nākotnes plāni ir stratēģisks komercnoslēpums.

Kā ziņots, "Lattelecom" un Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības nākamos sešus gadus pārraidīt pasaules čempionātu hokejā.

"Lattelecom" un LTV pārraides tiesības nodrošina vienošanās ar Starptautiskās Hokeja federācijas pasaules čempionāta hokejā ekskluzīvo mediju un mārketinga partneri "Infront Sports & Media". Vienošanās paredz pārraides tiesības no 2018.gada čempionāta, kas norisināsies Dānijā, līdz pat 2023. gadam.

Kopš 1999.gada tiesības uz pasaules čempionāta spēļu pārraidīšanu Latvijā pieder MTG grupai.