Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Citskovskis: Atalgojums valsts pārvaldē nav konkurētspējīgs.

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" jaunieceltais Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis atzina, ka atalgojums valsts pārvaldē nav konkurētspējīgs.

J. Citskovskis norāda, ka atalgojumu valsts pārvaldē varētu palielināt, veicot reformas un samazinot ierēdņu skaitu. ''Reformu mērķis ir, lai atalgojums valsts sektorā sasniegtu 80% no līdzīga darba algas privātajā sektorā. Ir diezgan liela atpalicība no privātā sektora algu ziņā.'' pauda Valsts kancelejas vadītājs.

J. Citstovskis arī atzina, ka valsts pārvaldē ir jāsamazina birokrātija. Turklāt ierēdņu skaita samazināšana nav iespējama bez birokrātijas samazināšanas. ''Viennozīmīgi ir jāvērtē iestāžu funkcijas, iespējams mazās iestādes vajadzētu apvienot,'' atzīst J. Citskovskis.

Par lielāko valsts pārvaldes problēmu jaunais Valsts kancelejas vadītājs atzina efektivitātes trūkumu (tas, cik efektīvi tiek veikti darbi un izmantoti resursi).

Taujāts par politisko atbalstu viņa iecerētajām reformām, J. citskovskis norāda, ka vēl pirms stāšanās amatā viņam bija saruna ar Māri Kučinski, kurā viņš saņēma atbalstu no premjera.

''Krieviņa plāns ir labs sākuma punkts sarunām un reformu veikšanai. Es gribu nospraust ambiciozus mērķus, bet vispirms es gribu pārliecināties, ka šīs reformas varēs veikt. Tikai tad, kad ir pārliecība par reformu veikšanu, tikai tad varēs to veikt,'' stāsta J. Citskovskis.