Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Šīns: Latvijai jāpacīnās par "Brexit" "šļakatām", bet nevienu tas neinteresē

© SCANPIX

Latvijai būtu jāpacīnās par to uzņēmumu un iestāžu piesaisti, kuras pēc "Brexit" pārcelsies uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, taču šķiet, ka nevienu tas neinteresē, šodien konferencē "Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?" sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas prezidents Edgars Šīns.

"Mums būtu jāpacīnās par Brexit "šļakatām", bet šķiet, ka nevienam tas nav interesanti. Esmu uzdevis juristiem izpētīt, vai ir nepieciešamas kādas likumu izmaiņas, lai varētu piesaistīt uzņēmumus un iestādes, kas varētu no Lielbritānijas pārcelties uz ES. Diemžēl, interesi no valdības puses neesmu manījis," stāstīja Šīns.

Kā lielu ar "Brexit" iespējām saistītu ambīciju piemēru Šīns minēja Poliju, kur ir definēts uzdevums piesaistīt Polijai vismaz 30 000 darba vietas no Londonas.

"Savukārt Latvija atteicās no konkurences par Eiropas zāļu aģentūras izvietošanu Rīgā, jo valdībā nevienu tas neinteresē," piebilda Šīns.

Kā ziņots, Lielbritānija trešdien iesniegusi Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no ES. Paredzēts, ka Lielbritānija no ES izstāsies 2019.gada martā