Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

NEPLP raidījumam "Rampas ugunis" piešķīris 100 000 eiro

© Scanpix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 100 000 eiro piešķiršanu "TV24" raidījumam "Rampas Ugunis" skaidro ar nevēlēšanos lieki eksperimentēt ar medijiem piešķirto finansējumu.

NEPLP locekle Gunta Līdaka aģentūrai LETA norādīja, ka raidījumam sabiedriskais pasūtījums piešķirts ar vienu konkrētu mērķi - lai dokumentētu Latvijai vēsturiski nozīmīgas personas, tostarp mūziķus, rakstniekus, dzejniekus, sportistus u.c.

Līdaka arī piebilda, ka "Rampas Ugunis" ir viens no visskatītākajiem raidījumiem "TV24" un atsauksmes no skatītāju puses par to ir labas.

Tāpat viņa norādīja, ka atbilstoši NEPLP viedoklim tā vietā, lai veidotu jaunu projektu, "Rampas Ugunis" varētu būt raidījums, caur kuru realizēt nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu Latvijas simtgades kontekstā. "Negribētos, lai eksperimentē ar jauniem formātiem, zinot cik grūti tie jaunie formāti nāk. (..) Gribējās, lai formāts no skatāmības viedokļa ir tīrs," sacīja NEPLP pārstāve.

Līdaka skaidroja, ka finansējuma piešķiršana medijiem ir diezgan problemātiska, tādēļ padome centās atrast veidu, kā piešķirtos līdzekļus iztērēt jēgpilni, lai radītu materiālu arhīvu ar cilvēkiem, kas Latvijai ir vēsturiski svarīgi.

"Pareizākais veids būtu piešķirt to finansējumu citādāk, bet, lai neeksperimentētu, izlemts finansējumu piešķirt šādi, zinot to, cik grūti tas finansējums nāk," norādīja Līdaka.

Jau vēstīts, ka konkursā par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu 2017.gadā komerciālajām televīzijām (TV) raidījumu veidošanai un izplatīšanai ar mērķi nodrošināt nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu Latvijas simtgades kontekstā NEPLP par uzvarētājiem atzinusi "Re:TV" (SIA "Vidzemes Televīzija") un "Rīga TV24" (AS "TV Latvija") piedāvājumus.

Viens no raidījumiem, kurš konkursā saņēmis finansējumu ir "Rīga TV24" raidījums "Rampas Ugunis", kuru vada Andris Kivičs, par Latvijai nozīmīgām personībām. Raidījuma mērķis ir iedvesmot Latvijas iedzīvotājus caur citu cilvēku veiksmes stāstiem un viņu darbu veidot labāku Latviju un tās cilvēkus, ar kuriem var lepoties. Raidījumā īpaša uzmanība tiks veltīta latviešu kultūras attīstībai, cieņai pret latviešu valodu, Latvijas vēsturi un kultūras vērtībām nacionālās identitātes apstiprināšanai. Atbilstoši konkursa nolikumam "Rīga TV24" konkursa īstenošanai piešķirts finansējums 100 000 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, NEPLP izsludināja konkursu ar mērķi nodrošināt nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu Latvijas simtgades kontekstā. Konkursa uzvarētājam būs jāveido TV raidījumi par Latvijai nozīmīgām personībām un TV raidījumus par Latvijas reģionālo tematiku. TV raidījumi tiks veidoti un izplatīti laikā no šā gada 1.aprīļa līdz 31.decembrim.

Pretendentiem līdz šā gada 8.martam NEPLP bija jāiesniedz raidījumu saturiskā koncepcija, informācija par to, kā tiks nodrošināta raidījumu kvalitātes un atbilstības sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem un principiem izvērtēšana, informācija par to, kā tiks nodrošināta atgriezeniskā saite no skatītājiem, auditorijas sasniegšanas koncepcija, kā arī plāns par finansējuma izlietojumu, tehniskā nodrošinājuma apraksts un piemēri raidījumu vizuālajam noformējumam.

Konkursa finansējums kopumā ir 200 000 eiro.