Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Dziesmu un deju svētku rīkošanai tērēs teju sešus miljonus eiro

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Simtgades dziesmu un deju svētku rīkošanai tērēs 5 941 578 eiro, šodien Dziesmu un deju svētku padomes sēdē teica svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa norādīja, ka lielākā daļa finansējuma jeb 36% paredzēti svētku pasākumu tehniskajam nodrošinājumam.

Vienlaikus Juhņēviča norādīja, ka šogad svētkus atklās dalībnieku gājiens, kas iepriekšējos gadus bija svētku noslēdzošais pasākums. Šāds lēmums pieņemts, lai mazinātu slodzi svētku dalībniekiem.

Rīgas domes Īpašumu departamenta direktora pienākumu izpildītājs Rihards Rusins sanāksmē ziņoja par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves projekta virzību. Ierēdnis informēja, ka ir noslēdzies piedāvājumu iesniegšanas termiņš Mežaparka Lielās estrādes pārbūves 1. kārtas iepirkuma konkursam.

Rīgas domes Īpašuma departaments varot apstiprināt, ka ir saņemts vairāk nekā viens piedāvājums, bet līdz piedāvājumu atvēršanas brīdim tas nav tiesīgs sniegt informāciju par pretendentiem un to skaitu. Šobrīd departaments gatavo skaidrojumus Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) par pēdējiem būvnieku iebildumiem. Pēc visu sūdzību izskatīšanas un IUB lēmuma saņemšanas, departaments pieņems turpmākās rīcības lēmumu.

Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" pārstāvji ziņoja par Daugavas stadiona gatavību Deju svētku uzņemšanai 2018.gadā, informējot par plānotajiem infrastruktūras uzlabojumiem un to īstenošanas laika grafiku.

Padomes dalībnieki tika iepazīstināti ar svētku organizatoriem un dalībniekiem būtiskiem plānotajiem infrastruktūras attīstības risinājumiem, tostarp jauno tribīņu konceptuālo risinājumu, dalībnieku un apmeklētāju plūsmas organizēšanas risinājumiem un plānoto infrastruktūras nodrošinājumu svētku vadībai. Daugavas stadiona tribīņu un centrālā laukuma infrastruktūras rekonstrukcijas darbi tiks uzsākti 2017.gada 31.martā, bet noslēgsies 2018.gada 15.maijā. Būvdarbus veiks pilnsabiedrība "LNK Industries Partnership".

Šodien Dziesmu un deju svētku padome apstiprināja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku budžetu un programmu.

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam, aptverot 32 norises - 18 bezmaksas un 14 maksas. Svētku programmas galvenie akcenti ir Atklāšanas diena ar Svētku dalībnieku gājienu, Deju lieluzvedums "Māras zeme" Daugavas stadionā un skatuvisko deju koncerts "Vēl simts gadu dejai" Arēnā Rīga, Noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, pūšamo instrumentu un kokļu lielkoncerti, vērienīga Tautas lietišķās mākslas izstāde un citi pasākumi.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, un tajā darbojas gan valsts, pašvaldību un kultūras organizāciju pārstāvji, gan kultūras nozaru eksperti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. Dziesmu un deju svētku padomes darbu koordinē LNKC.