Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

NMPD darbinieki jau šogad pieprasīs lielākas algas

© F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki prasīs atalgojuma pieaugumu vismaz 10% apmērā jau šogad, informēja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) pārstāve Inga Rudzīte.

LVSADA vadība un reģionu pārstāvji šodien tikās ar NMPD vadību, lai apspriestu darba samaksas paaugstināšanas iespējas. Puses bija vienisprātis par to, ka darba samaksas pieaugumu ir pelnījuši visi, kas piedalās neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā, turklāt 10% pieaugums būšot pati mazākā prasība.

Pēc NMPD vadības aprēķiniem, prasības apmierināšanai vajadzētu papildus apmēram trīs miljonus eiro.

Rudzīte norādīja, ka iekšējās rezervēs šādus līdzekļus atrast nav iespējams, turklāt būtu jāpalielina samaksa par virsstundām, kas tiek strādātas normālā pagarinātā darba laika ietvaros. "Arī tas prasa papildus līdzekļus, kādu dienesta rīcībā nav. Tomēr arodbiedrības pārstāvjus šāda atbilde neapmierina," piebilda Rudzīte.

Arodbiedrības ieskatā, problēma ir jārisina, jo darbinieku vidū strauji aug neapmierinātība ar esošo situāciju.

Patlaban izteikti dažādi priekšlikumi par protesta akcijām, taču, lai tos apkopotu, jautājums tiks skatīts LVSADA padomes sēdē nākamnedēļ, 21.martā.