Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Arodbiedrības iestājas pret darbaspēka nodokļu paaugstinājumu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) konceptuāli atbalsta Finanšu ministrijas izstrādāto nodokļu politikas stratēģiju, tomēr iestājas pret darbaspēka nodokļu paaugstinājumu, šodien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē uzsvēra LBAS vadītājs Egils Baldzēns.

Viņš novērtēja Finanšu ministrijas paveikto darbu jaunās nodokļu politikas stratēģijas izstrādē un uzsvēra, ka šis ir īstais brīdis veikt nodokļu politikas reformu, lai nostiprinātu progresivitāti, mazinātu nevienlīdzību, kā arī vienādotu darba un kapitāla nodokļus.

Tajā pašā laikā Baldzēns pauda bažas, ka atsevišķos jautājumos ietverti precizēti formulējumi, par kuriem iepriekš nav notikušas diskusijas.

"Finanšu ministrijas dokumentā ir ietvertas lietas, ko esam formulējuši un gribējuši ietvert, tomēr par redakcionālajiem grozījumiem vēl nepieciešamas diskusijas. Patlaban varam izteikt konceptuālu atbalstu dokumentam, bet neesam gatavi atbalstīt visu dokumentu," uzsvēra Baldzēns.

Tāpat LBAS vadītājs norādīja, ka diskusijā par nodokļu politiku arodbiedrībām ir arī sarkanās līnijas, no kurām viena ir - darbaspēka nodokļus nedrīkst celt.