Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Eksperti palielina Latvijas IKP pieauguma prognozi līdz 2,9%

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

"Swedbank" palielinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 2,6% līdz 2,9%, bet ekonomikas pieauguma prognoze nākamajam gadam palielināta no iepriekš gaidītajiem 2,9% līdz 3,1%, liecina šodien publiskotais jaunākais bankas ekonomikas apskats.

"Swedbank" joprojām prognozē, ka šogad Latvijā gada vidējā inflācija būs 2,5% apmērā, bet 2018.gadā - 2% apmērā.

Vienlaikus "Swedbank" samazinājusi šā gada IKP pieauguma prognozi Igaunijā, kamēr nākamajā gadā ekonomikas pieaugums Igaunijā lēsts straujāks nekā iepriekš. Pēc bankas analītiķu aplēsēm, Igaunijā šogad IKP palielināsies par 2,2% pretstatā iepriekš prognozētajiem 2,4%, bet nākamajā gadā - par 2,8% pretstatā iepriekš prognozētajiem 2,5%.

Savukārt Lietuvā ekonomikas pieauguma prognozes banka nav mainījusi, šogad sagaidot IKP kāpumu par 2,8%, bet 2018.gadā - par 2,5%.

Tāpat banka palielinājusi gada vidējās inflācijas prognozes Igaunijā šim un nākamajam gadam, kamēr Lietuvā tās saglabātas nemainīgas.

"Swedbank" prognozē, ka šogad Igaunijā gada vidējā inflācija sasniegs 3% pretstatā iepriekš lēstajiem 2,6%, bet 2018.gadā - 2,7% pretstatā iepriekš gaidītajiem 2,4%. Tikmēr Lietuvā "Swedbank" joprojām prognozē gada vidējo inflāciju šogad 3% apmērā, bet nākamgad - 2,5% apmērā.