Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Siliņš: Pensionāri gatavi pakāpeniskai neapliekamā minimuma celšanai

© f64

Pensionāru organizācijas būtu gatavas uz kompromisu jautājumā par neapliekamā minimuma celšanu pensijām, taču konceptuāli šī ideja ir jāvirza maksimāli ātri. Tā šorīt medijiem atzina Latvijas Pensionāru federācijas (LPS) vadītājs Andris Siliņš

Federācijas vadītājs klāstīja, ka vidējā pensija valstī šobrīd ir tikai ap 300 eiro un, aizejot pensijā, cilvēki mēdz zaudēt līdz pat 50% savu ienākumu. Tiesa, katra pensionāra vajadzības ir dažādas, tās ir atšķirīgas lauciniekiem un pilsētniekiem, tādēļ būtu grūti pateikt - kādai jābūt pensijai Latvijā. Jāatgādina, ka šobrīd pensionāru organizācijas ir savākušas vairāk kā 10 tūkstošus parakstu, lai panāktu neapliekamā minimuma celšanu pensijām līdz minimālajai algai, kas nav darīts kopš 2006. gada. Ar nodokļiem neapliekamajam pensijas minimumam būtu jābūt 280 līdz 300 eiro robežās esošo 225 eiro vietā.

Apzinoties, ka valstij šī iniciatīva var izmaksāt līdz vairākus miljonus eiro, LPS ir gatava kompromisiem, piemēram, pakāpeniskai neapliekamā minimuma celšanai.