Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Pircēji turpina tukšot "Dzintara" veikalu plauktus

© facebook.com/ Vija Kilboka

Ziņa par to, ka slavenajam latviešu kosmētikas ražotājam "Dzintars" draud bankrots šķiet nav palikusi nepamanīta teju nevienam. Lai gan daudzi atklāti spriež, kā kosmētikas ražotājs nonācis šādā situācijā, tikmēr citi atbalsta ražotāju un iegādājas "Dzintara" preces.

Pirms dažām dienām apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka publicēja atklātu aicinājumu atbalstīt vietējo ražotāju un iegādāties viņa produkciju. Šķiet, aicinājums sasniedza dzirdīgas ausis un cilvēki patiešām steidza uz "Dzintara" veikaliem, lai iegādātos sev tīkamos kosmētikas produktus.

Sestdien Kilboka novēroja, ka, piemēram, tirdzniecības centrā "Alfa" "Dzintara veikals bijis pārpildīts ar pircējiem. Beigusies pat daļa no precēm, tomēr pārdevējas solījušas, ka pavisam drīz veikalu plaukti tiks papildināti.

Arī vakar "Zvaigzne ABC" īpašniece sociālajā tīklā facebook publicējusi novērojumus no "Dzintara" veikala Kr.Valdemāra lielveikalā "Rimi". Arī šeit izpirkti atsevišķi produkti, tomēr pārdevējas ir optimistiskas un sola, ka preču klāsts tiks papildināts.

Ziņu aģentūra LETA pagājušajā nedēļā informēja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa kosmētikas ražotājam AS "Dzintars" ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija. "Dzintars" pagājušajā gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% - līdz 2,633 miljoniem eiro.