Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Panāk kompromisu: pabalstu pēc darba uzsākšanas maksās gan bēgļiem, gan patstāvīgajiem iedzīvotājiem

© f64

Gan patvēruma meklētājiem, gan pastāvīgajiem iedzīvotājiem pabalstus maksās vēl trīs mēnešus pēc sākšanas strādāt, to paredz šodien koalīcijā panāktais kompromiss attiecībā uz pabalstu saņemšanas nosacījumiem personām ar bēgļu vai alternatīvo statusu.

Par panākto kompromisu žurnālistus informēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Šis atbalsts netiks paredzēts visiem strādāt sākušajiem, bet to plānots ieviest ar mērķi palīdzēt trūcīgām personām, aģentūrai LETA norādīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars. Tāpēc pirms šāda pabalsta piešķiršanas plānots vispirms izvērtēt katras personas materiālo stāvokli.

Attiecībā uz Latvijas iedzīvotājiem izmaiņas tiks veiktas Saeimā jau iepriekš iesniegtajos grozījumos Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, savukārt attiecībā uz bēgļa un alternatīvo statusu ieguvušajiem izmaiņas veiks Patvēruma likumā.

Kā ziņots, Tieslietu ministrija iepriekš pauda iebildumus iecerei maksāt pabalstu strādājošiem bēgļiem. Tāpēc koalīcija 17.oktobrī pēc nacionālās apvienības lūguma vienojās uz nedēļu atlikt attiecīgo likuma grozījumu izskatīšanu valdībā.

VL-TB/LNNK politiķis Jānis Dombrava pirms nedēļas norādīja, ka toreizējais piedāvājums esot pretrunā ar valstī esošo sistēmu, ka strādājošie nevar saņemt bezdarbnieku pabalstu.