Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Koalīcija vienojas par VID vadītāja amatalgas palielināšanu līdz 4030 eiro

© f64

Valdošās koalīcijas partijas šodien vienojās, ka tiks palielināts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja atalgojums.

Paredzēts, ka VID ģenerāldirektora amatalga būs 4030 eiro ar iespēju par kvalitatīvu darbu saņemt piemaksas 60% apmērā no mēneša atalgojuma, aģentūrai LETA skaidroja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Iepriekš tika rosināts VID vadītāja atalgojuma maksimālo apmēru noteikt 8100 eiro, no kuriem bruto pamatalga būtu nedaudz virs 5000 eiro ar iespēju saņemt piemaksas 60% apmērā no mēneša atalgojuma.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka valdības partneri šodien vienojās par konkursu VID vadītāja amatam. Tāpat politiķi, uzklausot Valsts kancelejas piedāvājumu algu reformai valsts pārvaldē, vienojās, ka "kompleksu pieeju var veikt tikai 2017.gadā, izskatot visas liekas funkcija un atrodot rezerves, lai to ieviestu kopumā no 2018.gada".

Pašlaik "kā pilotprojekts" tiks paredzēta atlīdzības palielināšanas iespēja tikai VID. Būs pusgada laiks šo projektu izskatīt un nomonitorēt, lai varētu izdarītu secinājumus, sacīja premjers.

Tomēr, ņemot vērā speciālistu trūkumu, koalīcija arī vienojās dot vadītājiem iespējas 5% robežā piemaksāt "atslēgas darbiniekiem" ministrijās. Tas esot jādara uz līdzekļu ietaupījumu rēķina, skaidroja Kučinskis.

"Liela konceptuāla ziņa ir tā, ka kopumā algu reformas mēs netaisīsim, jo vajadzīgs lielāks sagatavošanas posms," klāstīja valdības vadītājs.

Kučinskis skaidroja, ka VID palielinājums paredzēts visai algu skalai, izskatot visus posteņus.

Konkrētu nepieciešamo finansējumu atalgojuma palielināšanai politiķi vēl nenosauca.

Kā ziņots, pēc līdzšinējās VID ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas atteikšanās pretendēt uz atbildīgo amatu nolemts rīkot atkārtotu konkursu. Lai izraudzītos piemērotāko kandidātu, paredzēts piesaistīt personālatlases kompānijas ekspertus. Patlaban VID vadītāja alga ir starp 2000 un 3000 eiro mēnesī.