Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Reizniece-Ozola: Nodokļu slogs jāpārnes no darbaspēka uz patēriņu

© F64

Latvijā ir jākoncentrējas uz nodokļu sloga pārnešanu no darbaspēka uz patēriņu, šodien tikšanās laikā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) atzinusi Māra Kučinska (ZZS) topošās valdības finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Šodien tikšanās laikā LDDK ar Reiznieci-Ozolu vienojās par uzdevumiem tautsaimniecības attīstības veicināšanai nodokļu politikas kontekstā, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Budžeta un nodokļu politikas apakšpadomes stiprināšanu un Eiropas strukturālo un investīciju fondu programmu pieejamības nodrošināšanu un efektīvu ieviešanu.

"Finanšu ministrija (FM) sadarbībā ar sociālajiem partneriem plāno sākt darbu pie nodokļu politikas stratēģijas izstrādes jau gada pirmajā pusē. Svarīgi ir koncentrēties uz nodokļu sloga pārnešanu no darbaspēka uz patēriņu. Darba devēju atbalsts ir īpaši svarīgs, lai veidotu tādu budžetu, kas atbalsta tautsaimniecības izaugsmi," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Savukārt LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs atzina, ka konfederācijai un FM, strādājot pie nākamā gada budžeta, svarīgi koncentrēties uz vidēja termiņa nodokļu politikas izstrādi, reformējot nodokļu sistēmu ar uzdevumu sasniegt tautsaimniecības attīstībai būtiskus mērķus. Gavrilovs piebilda, ka tāpat jādomā, kā palielināt augsti apmaksātas darbvietas, mazināt ēnu ekonomiku, piesaistīt investorus, veicināt produktivitāti un eksportu, mazināt administratīvo slogu īpaši mazajam biznesam, stiprināt uzņēmumu ilgtspēju un radīt motivāciju pašvaldībām veicināt uzņēmējdarbības attīstību savās teritorijās.

Jau ziņots, ka LDDK un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera paudušas atbalstu ekonomikas ministra amata kandidātam Arvilam Ašeradenam (V).

Balsojums Saeimā par Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidotās valdības apstiprināšanu iecerēts 11.februārī.