Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Slavē deputātus par mazāk populistiskiem priekšlikumiem budžetam

© F64

Šoreiz deputātu priekšlikumos valsts budžetam salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija mazāk populisma un nereālo priekšlikumu, uzskata finanšu ministrs Jānis Reirs (V) un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V).

Reirs pēc budžeta pieņemšanas norādīja, ka var paslavēt opozīciju, jo šoreiz starp deputātu priekšlikumiem budžetam bija stipri mazāk populistisko piedāvājumu.

Arī Šadurskis debatēs pirms balsojuma par nākamā gada budžetu pauda, ka atšķirībā no iepriekšējā gada šogad bija mazāk tukša populisma un nereālu priekšlikumu.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma nākamā gada valsts budžetu, paredzot, ka nākamgad valsts ieņēmumi varētu augt līdz aptuveni 7,4 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,69 miljardiem eiro.

Vērtējot priekšlikumus nākamā gada budžetam, atbalstīti daudzi deputātu ierosinājumi, tiem atvēlot vairāk nekā 10 miljonus eiro. Kopumā visu deputātu budžetam iesniegto priekšlikumu īstenošanai būtu nepieciešami 263 miljoni eiro.

Kopumā Saeima šodien izvērtēja teju 500 priekšlikumus nākamā gada budžetam.