Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Izplatīts brīdinājums visiem, kuri iepērkas veikalos

© F64

No patērētājiem tiek saņemta informāciju par to, ka fasētām pārtikas precēm svars neatbilst norādēm cenrāžos, ziņo Latvijas Patērētāju interešu asociācija.

Piemēram, maizei svars norādīts 0,7kg, tomēr faktiskais svars ir 0,650 kg, fasētam biezpienam pietrūkst 10gr no norādītā svara.

Veikala darbinieki iesaka patērētājam griezties pie ražotāja. Protams, ja ražotājs neievēro attiecīgā fasētā produkta svaru, līdzvērtīgi atbildīgs ir arī tirgotājs.

Tirgotājiem ir jāpārbauda saņemto preču svaru, kurš tiek realizēts tirdzniecības vietās. Patērētājam nav jāmeklē ražotājus, jo preci iegādājās tirdzniecības vietās. Šādos gadījumos patērētājiem jāaicina tirdzniecības vietas atbildīgā persona, kurš brīdinātu savus piegādātājus.

Tirgotājiem ir izvēles iespējas strādāt ar godīgiem piegādātājiem un ražotājiem, kuru mērķis nav maldināt patērētāju un norādīt korektu svaru un atbilstošu produkta cenu.

Latvijas Patērētāju interešu asociācija aicina patērētājus pievērst uzmanību fasēto pārtikas preču svaram un kvalitātei!