Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Lielākie nodokļu parādnieki valstij parādā 211,83 miljonus

© F64

Lielāko 100 nodokļu parādnieku parāds valsts budžetam 1.februārī bija 211,83 miljoni eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Starp desmit lielākajiem parādniekiem valsts budžetam ir četras privātpersonas un seši uzņēmumi.

Šā gada 1.februārī lielākais parādnieks ar 19,16 miljonu eiro parādu ir Jevgeņijs Jakovļevs. Otrajā vietā ir Vadims Mitrofanovs ar 8,212 miljonu eiro parādu, bet trešajā vietā - SIA "AVT Nafta" ar 7,95 miljonu eiro parādu.

Ceturtajā vietā ar 7,546 miljonu eiro parādsaistībām februāra sākumā VID ierindojis AS "Krāsainie lējumi", kuram ar 7,114 miljonu eiro saistībām seko SIA "Chemi Baltic". Sestajā vietā ar 6,87 miljonu eiro parādiem ierindota SIA "Eco Tyre Baltics".

Septītajā vietā valsts lielāko nodokļu nemaksātāju sarakstā VID ar 4,53 miljonu eiro saistībām ierindojis SIA "Future Vision", astotajā vietā bijis Jurijs Šabaļins, kura parādsaistības bijušas 4,115 miljoni eiro, devītajā vietā ierindota SIA "Cobold", kuras parāds budžetam bijis 3,75 miljoni eiro, savukārt desmitajā vietā ar 3,615 miljonu eiro saistībām ierindots Ēriks Mingazetdinovs.

Kopumā 90 uzņēmumu un privātpersonas saistības pret valsti februāra sākumā pārsniedza viena miljona eiro robežu.

Šogad janvāra sākumā 100 lielāko parādnieku kopējais parāds valsts budžetā bija 213,686 miljoni eiro.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī tādus pazīstamu uzņēmumus kā AS "Dzintars", AS "Liepājas osta LM", kā arī SIA "Baltic Cosmetic Holding" un SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art".

Nodokļu parādnieku sarakstā ir virkne fizisku personu, tostarp zināmu uzņēmēju un zemes īpašnieku.