Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Jūnijā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 166 202 eiro

© F64

Jūnijā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 166 202 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Līdzīgi kā citos mēnešos, arī jūnijā lielāko atalgojumu saņēma parlamenta Prezidija locekļi - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), kuras atalgojums bija 2520 eiro, priekšsēdētājas biedri Inese Lībiņa-Egnere (V/RP) un Andrejs Klementjevs (SC), kuri saņēma attiecīgi 2343 eiro un 2198 eiro, parlamenta sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) - 2238 eiro un sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS) - 2264 eiro.

Vēl vairākiem parlamentāriešiem atalgojums jūnijā pārsniedza 2000 eiro - nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Raivis Dzintars saņēma 2117 eiro, bet Saeimas Pieprasījumu komisijas un Nodokļu apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (RP) - 2077 eiro.

Vismazāko atalgojumu - 828 eiro - pagājušajā mēnesī saņēma deputāts Sergejs Dolgopolovs (SC).

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.