Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Tirgū parādījušās pirmās gailenes; lētās importa zemenes drīz beigšoties

© nra.lv

Pāris nedēļas agrāk, nekā ierasts, Centrāltirgū tirdzniecībā nonākušas pirmās gailenes, savukārt lētās importētās Polijas un Lietuvas zemenes pamazām apsīkstot, līdz ar to nedaudz palielinājušās to cenas, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina aptaujātie tirgotāji.

"Šovasar gailenes parādījušas ātrāk nekā parasti - citus gadus bija tikai ap Jāņiem. Pagaidām gailenes ir pasīkas, tomēr šogad to varētu būt daudz," sacīja pārdevēji.

Gailenes maksā sešus eiro par kilogramu, un tās esot lasītas Garkalnes mežos.

Tikmēr lētās zemenes, kuras pēdējo nedēļu laikā bija pārpludinājušas Centrāltirgu, patlaban kļuvušas nedaudz dārgākas, ko pārdevēji skaidro ar ogu importa apsīkumu.

"Polijā šajās dienās bija ļoti spēcīgas lietusgāzes, bet tagad iestājies karstums, tādēļ ogas pūst un tās nevar atvest. Vēl kādu nedēļu tirgosim, bet iet uz beigām," atzina pārdevēji.

Patlaban poļu un lietuviešu zemenes maksā, sākot no 1,20 eiro līdz 2,50 eiro par kilogramu.

Savukārt vietējo zemeņu cena ir, sākot no četriem līdz septiņiem eiro par kilogramu, un tās Centrāltirgū būšot plašā piedāvājumā vēl vairākas nedēļas.

Kā ziņots, vietējās zemenes šogad Centrāltirgū sāka tirgot maija vidū un to cena bija 15 eiro par vienu kilogramu ogu.

Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī, kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada, pārvaldot arī Vidzemes tirgu un Āgenskalna tirgu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju Centrāltirgus apgrozījums 2012.gadā bija 6,942 miljoni eiro salīdzinājumā ar 6,453 miljoniem iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa 2012.gadā bija 564 407 eiro salīdzinājumā ar 660 454 eiro zaudējumiem 2011.gadā. Tirgus nodarbina 198 darbiniekus